FUDBALSKA-LOPTASeverna Koreja i Irak pred kaznama

 

fudbalske federacije Iraka i Severne Koreje najverovatnije će biti kažnjene zbog toga što svojim fudbalerima nisu dozvolile da prisustvuju obaveznim konferencijama za štampu na šampionatu Azije koji se održava u Kataru.

-Svaki tim je dužan da pošalje jednog igrača na konferenciju za štampu uoči utakmice koju igra. Severna Koreja i Irak to nisu dozvolili, a odluku o kaznama doneće Discipliski komitet Fudbalske konfederacije Azije – rekao je predstavnik za štampu kontinentalne konfederacije.

Povezana vest:  Đukić zadovoljan: Najbitnije je da smo prošli

Prve utakmice na šampionatu Azije Severna Koreja i Irak igraju u utorak. Korejci će se sastati sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, dok će branilac titule Irak igrati protiv Irana.

Konferencija za štampu reprezentacije Severne Koreje bila je zakazana za 11,30, ali se tada pojavio samo prevodiloac severnokorejskog tima, koji je rekao da je pogešno obavestio selektora Jo Tong Sopa o početku.

Povezana vest:  FIFA još ne preduzima mere u vezi "slučaja Nigerija"

Oko tridesetak novinara je ipak čekalo puna dva sata, a kada se selektor konačno pojavio, prevodilac je odbio da mu prevede najveći broj pitanja.

Kada su novinari pitali selektora kako uspeva da pripremi ekipu u potpuno izolovanoj zemlji, prevodilac je rekao da to nije tačno.

-Ko god želi može da dođe u Severnu Koreju i uveri se da to nije tačno – rekao je prevodilac.

Bez odgovora je ostaloi pitanje da li je tačno da su posle Svetskog kupa u Južnoj Africi neki reprezentativci poslati u radne logore.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, Zagrepčani izbacili Maribor, uspeh Anderlehta

Selektoru je prevedeno pitanje šta misli o eventualnom duelu protiv Južne Koreje, ali je on odgovorio da za sada razmišlja samo o narednom protivniku.

-Cilj nam je da se plasiramo u četvrtfinale, a za sada je rano da razmišljamo protiv koga bismo tada igrali – rekao je Jo.