Jubilarno izdanje INmusic festivala neće se moći održati u junu 2021. godine zbog nastavka delovanja više sile – pandemija koronavirusa i dalje onemogućava održavanje velikih javnih okupljanja širom sveta.

Usprkos optimizmu koje je donelo otkriće više vrsta vakcina protiv COVID-19 krajem 2020. godine te najave plana vakcinisanja svetskog stanovništva u prvim mesecima 2021. godine, borba protiv pandemije koronavirusa u realnosti se pokazuje dugotrajnijom i izazovnijom od očekivanja. Proteklu godinu organizatori najznačajnijih evropskih festivala, uključujući i tim INmusic festivala, proveli su u razmeni informacija i traženju načina kako da velika muzička događanja što pre i na siguran način ponovno omogućimo mnogobrojnoj publici. U saradnji sa naučnicima i institutima širem Evrope rađena su ekstenzivna istraživanja na koncertnim dešavanjima, osmišljeni su kompleksni protokoli za COVID-19 sigurna događanja, nesebično su razmenjene najbolje prakse i rezultati širom Evrope. Optimizam i solidarnost koja je poveznica evropske festivalske porodice nažalost još uvek nije dorasla upornosti i štetnosti pandemije koja nas već više od godinu dana drži u stanju nemoći i iščekivanja. Na tragu nužnog nastavka provođenja epidemioloških mera i ograničenja u svrhu zaštite stanovništva od širenja epidemije bolesti COVID-19, a koje podrazumevaju i nužan nastavak zabrane održavanja javnih događaja i velikih okupljanja te sledom odluka i drugih evropskih vlada o nastavku zabrana javnih okupljanja u narednim mesecima širom kontinenta, nažalost ni 15. INmusic festival neće moći biti održan u najavljenom terminu u junu 2021 godine.

Povezana vest:  Novi album Kita Ričardsa

Novi datumi održavanja INmusic festivala #15 biti će od 20. do 22. juna 2022. godine, a festivalski kamp će ugostiti posetioce 15. INmusic festivala od 17. do 24. juna 2022. godine. Ulaznice kupljene za INmusic festival #15 i prateći kamp naravno ostaju važeće za nove datume održavanja INmusic festivala #15.

Organizacija INmusic festivala je u intenzivnoj komunikaciji o odlaganju dogovorenih nastupa sa svim objavljenim i neobjavljenim izvođačima. Obzirom da je u pitanju izuzetno zahtevan proces ponovnog ugovaranja čitavih turneja koji zahteva složenu međunarodnu koordinaciju, izvođači i organizacija festivala mole za strpljenje i razumevanje dok se odgode najavljenih turneja ne zaključe.

Povezana vest:  Jelena Tomašević radno na rođendan

INmusic festival zahvaljuje svim posetiocima i prijateljima festivala na iskazanoj podršci i uloženim naporima u suzbijanje epidemije koja je nam je otela još jedno bezbrižno koncertno leto i ostaje ustrajan u uverenju da odgovornim ponašanjem, solidarnošću i razumnim optimizmom i hrvatska koncertna publika može očekivati povratak velikih muzičkih događanja istovremeno kada i ostatak građana Evropske unije.