Kornelije_KovacKornelije Kovač se sa ćerkama takmiči za Evroviziju

 

Proslavljeni vođa „Korni grupe“ i pop-rok kompozitor Kornelije Kovač, i njegove ćerke, pop pevačice Aleksandra i Kristina Kovač, biće autori pesama koje će se ove godine takmičiti u izboru srpskog predstavnika za „Pesmu Evrovizije“.

Radio-televizija Srbije (RTS) danas je saopštila da će se domaći izbor održati 26. februara od 21.00 uz direktan prenos na Prvom programu, kada će se takmičiti „tri kompozitora, svako sa svojom pesmom i izvođačem, a publika će SMS glasanjem odabrati pobednika“.

Povezana vest:  „Gavran iz Zaboka" dolazi u Beograd – J.R. August 9.juna u Spratu

-Ovo će biti neka vrsta porodičnog nadmetanja. Ova tri autora bave se različitim vrstama muzike, i očekujemo da će pesme koje pripremaju biti međusobno različite. Oni međusobno neće sarađivati pri izradi pesama, i pridržavaće se svih pravila zdrave konkurencije – navodi se u saopštenju.

RTS je naglasio da su autori odabrani „na osnovu njihovog dosadašnjeg rada i postignutih profesionalnih uspeha, kako kod nas, tako i u inostranstvu“.

Povezana vest:  Za Belgrade Music Week nezapamćeno interesovanje, dostupno JOŠ SAMO MALO ULAZNICA! Ugrabi svoje ulaznice sa čak 40% POPUSTA što pre!

Umesto dotadašnje prakse da predstavnika za „Pesmu Evrovizije“ bira na festivalu „Beovizija“, RTS se od prošle godine odlučio za koncept jedan kompozitor, tri pesme, za tri različita izvođača. Kompozitor je bio Goran Bregović, a pevač folker Milan Stanković, koji nije odmakao od polufinala sa pesmom „Ovo je Balkan“.

Novo izdanje „Pesme Evrovizije“ biće održano u maju u Nemačkoj.

Povezana vest:  SEVERINA NAJAVLJUJE NOVI SINGL 'MRTAV BEZ MENE'