tereza_kesovijaTereza Kesovija u Centru Sava

 

Hrvatska pevačica, zvezda nekadašnje jugoslovenske muzičke scene, Tereza Kesovija održaće koncert u velikoj dvorani Centra Sava.

Kesovija će posle dve decenije nastupiti u Beogradu na koncertu pod nazivom „Još se srce umorilo nije“, a pratiće je orkestar „Kamerata Serbika“ (Camerata Serbica) pod dirigentskom upravom Djele Jusića, koji je i autor većine njenih pesama.

Povezana vest:  Grateful Dead priprema oproštajni koncert

Poznata hrvatska pevačica je, osim na festivalima bivše Jugoslavije, dočekivana ovacijama i na festivalima u Meksiku, Bratislavi, Rio de Ženeiru, Francuskoj u kojoj je imala i zavidnu karijeru.

Uspela je četiri puta da napuni parisku Olimpiju, a na francuske top liste dospela je ponovo 2008. pesmom „De la ou tu m’aimes“.

Snimila je više od 30 LP ploča, 10-tak CD-a, a pesme su za nju pisali Zdenko Runjić, Nikica Kolođera, Arsen Dedić, Kemal Monteno i drugi.

Povezana vest:  DR. ALBAN 2. SEPTEMBRA NA FREESTYLERU

Umetinica, iza koje je 50 godina karijere, na nedavno održanoj konferenciji za novinare u Beogradu, rekla je da u Srbiju dolazi sa porukama mira i ljubavi, a na poziv ljudi koji su se uželeli da je čuju, i poručila da je vreme da se zaboravi prošlost.

Srpska publika je sinoč imala prilike da uživa u novosadskom Spensu, a danas  će se u Centru Sava podsetiti se njenih hitova „Prijatelji stari gđe ste“, „Nono, Nono…“, „Sunčane fontane“, „Sviraj mi sviraj“.

Povezana vest:  Rasprodati nastupi Đorđa Balaševića na Paliću

Ulaznice za beogradski koncert prodaju se po ceni od 2.300, 2.600 i 2.900 dinara.