HurtsElektro-pop duo „Hrts“ 25. maja u Beogradskoj areni

 

 

Britanski elektro-pop duo „Hrts“ (Hurts) održaće koncert 25. maja u Beogradskoj areni, najavio je danas organizator „Avalon produkcija“.

Sastav iz Mančestera, koji čine pevač Teo Hačkraft (24) i klavijaturista Adam Anderson (26), u protekloj godini objavio je najprodavaniji debi album u Evropi „Happineš“.

Hitovi „Wonderful Life“, „Better Than Love“ i aktuelni singl „Stay“ osvojili su publiku širom planete za manje od šest meseci, koliko je bilo dovoljno da na sajtu „Jutjub“ (Youtube) njihovi spotovi već imaju desetine miliona pregleda.

Prvi kontakt sa publikom „Hrts“ su ostvarili upravo putem sajta „Jutjub“, gde su postavili svoj prvi spot snimljen sa budžetom od svega 20 funti.

Povezana vest:  Željko Joksimović ispunjava želje fanova na koncertu u Sava centru 24. decembra

Stilska hrabrost i jasan umetnički izraz doprineli su da spot za pesmu „Wonderful Life“ postane hit koji danas ima oko 17 miliona pregleda i novu visokobudžetnu verziju.

Zanimljivo je da se na jednom od tih „Jutjub“ spotova za „Wonderful Life“ sasvim spontano okupio pravi fan klub iz Srbije, koji danas ima više od 2.000 komentara na srpskom jeziku uz više od 2.5 miliona prikaza.

Po sopstvenom priznanju, Hačkraft i Anderson su album stvarali u veoma specifičnoj i donekle mračnoj atmosferi po kojoj je Mančester poznat, a kao gost na albumu se pojavljuje Kajli Minog.

-Tri pune godine smo bili na socijalnim primanjima za nezaposlene, nismo mogli da priuštimo ni odlazak do paba. Nismo napuštali stan, tako da je danas svaki dan neverovatan. Napisali smo prvi album dok smo bili depresivni i nesrećni, a danas smo tako daleko od toga – izjavili su nedavno članovi dua „Hrts“.

Povezana vest:  Selena Gomez: Kakav Justin Bieber, želim pravog frajera!

„Hrts“ su istančanim stilom odevanja skrenuli pažnju i svetske modne scene i postali simbol novog trenda za 2011. godinu, ali poreklo takvog stila nije bilo nimalo glamurozno.

„Kada moraš da odeš na biro svake druge nedelje i objasniš zašto još uvek nemaš posao, bolje je da odeš u odelu, jer te onda ne gledaju toliko sa visine i odatle ipak možeš da odeš sa nekim dostojanstvom“, objasnili su oni.

Povezana vest:  Grupi Kilers nagrada za doprinos muzici budućnosti

„Hrts“ su svoj neverovatan uspeh potvrdili i na britanskoj turneji, koju su rasprodali za nekoliko dana, a koncerte su održali i u više gradova van Velike Britanije.

Duo na koncertima nastupa uz podršku pratećih vokala, bubnjara i dodatnog klavijaturiste koji pomaže da se uživo izvedu složene melodije, a Anderson, pored analognih sintisajzera, svira i na koncertnom klaviru i električnoj gitari.

U prodaju će biti pušteno samo 4.000 ulaznica za njihov koncert u Beogradu, a moći će da se kupe od 31. januara, po cenama od 2.490 za parter i 2.990 dinara za fan pit i tribine.