EUROVISION_2011_HEART_AND_EURO_MARQUENemačka se priprema za Eurosong, karte „planule“

 

U Nemačkoj uveliko traju pripreme za 56. takmičenje za najbolju pesmu Evrope. Pod sloganom „Oseti ritam svog srca!“ (Fell your heart beat!) ove godine na Eurosongu u Dizeldorfu učestvovaće predstavnici 43 zemlje.

Na prošlogodišnjem takmičenju u Oslu, u Norveškoj, pobedu je odnela mlada Nemica Lena s pesmom „Satellite“ i omogućila svojoj zemlji da treći put ugosti prestižno takmičenje za pesmu Evrope, i to prvi put nakon ujedinjenja Nemačke.

Povezana vest:  Vasil Hadžimanov dobitnik nagrade World Music asocijacije

Slogan ovogodišnjeg Eurosonga je „Oseti ritam svog srca!“, a prati ga odgovarajući logo u znaku pulsirajućeg srca i u bojama nemačke zastave. Grafičko rešenje delo je britanskih dizajnera, koje je inspirisala upravo Lena koja je nakon pobede sklopila prste u oblik srca i tako se zahvalila onima koji su glasali za nju, piše Deutsche Welle.

Karte za veliko finale, koje će biti održano 14. maja, već uveliko su rasprodane. Za samo nekoliko sati prodano je 32.000 karata po ceni od 89 do 189 evra, a u prodaji će se naći još 3.000 karata.

Povezana vest:  FUSION BINA EXIT FESTIVALA, Seun Kuti & Egypt 80, Edo Maajka, Obojeni program, Kamp! i mnogi drugi

Voditelji 56. Eurosonga biće nemačka glumica Anke Engelke, ugledni TV producent i voditelj Stefan Rab i voditeljica dnevnika Judit Rakers.

Titulu pobednika će i ove godine braniti Lena, dok ostale države učesnice imaju vremena do marta da izaberu svoje predstavnike.

Inače, prošlogodišnji način glasanja pokazao se uspešnim, pa će verovatno biti primenjen i ove godine. Tokom polufinalnih i finalne večeri glasaće i publika i žiri, a publika ima mogućnost da glasa tokom kompletnog TV prenosa. S jednog broja može se glasati 20 puta za jednog ili više izvođača.

Povezana vest:  Lajbah 23. maja u Domu omladine Beograda

Također, ove godine se i Italija vraća i šalje svog predstavnika na takmičenje. Tako da velika četvorka (Velika Britanija, Španija, Francuska i Nemačka) koja snosni najveći deo troškova organizacije takmičenja, s Italijom postaje velika petorka.