Asian-Cup-2011AZIJSKI KUP

 

Australija deklasirala Uzbekistan za finale

 

Fudbaleri Australije pobedili su Uzbekistan sa čak 6-0 u drugoj polufinalnoj utakmici Azijskog kupa u Kataru. U finalu će Australijanci 29. januara igrati protiv Japana.

Australijanci su zabili sedam golova u prethodne četiri utakmice na azijskom prvenstvu, ali su protiv Uzbekistana odlično koristili sve što im se nudilo. Za njih je rani pogodak veterana Harija Kjuela levom nogom već u 5. minutu bio idealni start. Nakon toga su prepustili inicijativu Uzbekistancima, a svoje prilike su vrebali iz kontranapada. U 34. minuti je Ognenovski udvostručio prednost “klokana“, a treći pogodak Australije, koji je postigao Karnej u 65. minuti, potpuno je slomio moral Uzbekistanu, pa su do kraja Australijanci još tri puta zaresli mrežu svog suparnika, a strelci su bili Emerton, Valeri i Kruse.

Povezana vest:  Srbija bez Nastasića u Belgiji

Podsećamo, trostruki osvajač ovog takmičenja, reprezentacija Japana, u prvoj polufinalnoj utamici u Dohi je bila bolja od Južne Koreje boljim izvođenjem penala s 3-0, nakon što je u 120 minuta igre rezultat bio 2-2.

Uzbekistan i Južna Koreja igraće za 3. mesto 28. januara, a Japan i Australija će dan kasnije odmeriti snage u Dohi.

 

Azijski kup, polufinale:

Povezana vest:  Kamberović četvrto pojačanje Partizana

 

Japan – Južna Koreja 2-2, 3-0 na penale (Maeda 36, Hosogai 97 / Sung-Yueng 23 – 11m, Jae-Won 120)

Australija – Uzbekistan 6-0 (Kewell 5, Ognenovski 34, Carney 65, Emerton 74, Valeri 82, Kruse 83