Nakon moćnih singlova „Start The Healing“ i „Forgotten“, legendarni nu-metal bend KoЯn predstavio je svoje dugoočekivano četrnaesto studijsko izdanje pod nazivom „Requiem“. Album donosi devet novih pesama koje i dalje neguju neke od prepoznatljivih posebnosti po kojima je bend poznat, a trenutno je aktuelan singl „Lost In The Grandeur“.

Izdanje „Requiem“ nastavlja tamo gde je stao poslednji, veoma hvaljeni album iz 2019. godine – „The Nothing“, koji je, uz to što je zauzeo osmo mesto na Billboard 200 listi, do danas samo u SAD-u preslušan preko 87 miliona puta.

Povezana vest:  Oziju Ozbornu se smučila Lejdi Gaga

Od svog osnivanja, bend je prodao 40 miliona albuma širom sveta, dobio dve Grammy nagrade i postavio mnoge rekorde u svom muzičkom žanru. Može se reći da su upravo oni pioniri nu-metal žanra koji danas, u vremenu povratka raznih muzičkih žanrova, ponovo jača na popularnosti. Pevač Jonathan Davis, gitaristi James Shaffer i Brian Welch, basista Reginald Arvizu i bubnjar Ray Luzier, nastavili su da pomeraju granice rock, alternativne i metal muzike, a istovremeno su ostali inspiracija novim generacijama muzičara širom sveta.

Povezana vest:  Rijana naga u reklamnoj kampanji Nivee

Može se reći će ovo izdanje zadovoljiti istančan muzički ukus svih generacija obožavatelja ovog žanra, a sa nestrpljenje se očekuje i turneja na kojoj će bend imati priliku da baš njima uživo izvede nove numere, ali i svoje najveće hitove.

Izdanje „Requiem“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/KornRequiem

Povezana vest:  Jazzanova i Paul Randolph na Nišvilu

Foto: Tim Saccenti