Uvek svež, uvek drugačiji, energičan i spontan, Keziah Jones zakazao je nove datume za nastup u Beogradu –  10.  i 11. mart u klubu Bitefartcafe. Koncert organizuje Centar beogradskih festivala (CEBEF) u okviru muzičkog serijala Musicology Sessions.  Ulaznice koje su kupljene za prošlogodišnji koncert Kezaje Džonsa (23. septembar 2021) a koji nije održan, važiće za njegov koncertni nastup 10. marta 2022. godine.

Povezana vest:  4. DIET PLUS GRAND FESTIVAL, DRUGO POLUFINALNO VEČE, U finalu će pevati Bane Mojićević, Milica Todorović, Darko Filipović, Dejan Matić, Ivana Pavković, Mina Kostić i duet Darko Lazić i Slobodan Vasić

Karte se mogu nabaviti na sajtu tickets.rs i prodajnim mestima Ticket Vision-a po ceni od 1700 dinara. (Ulaznice su za stajanje.)

Poreklom iz Nigerije, Keziah je svojom neobičnom tehnikom sviranja i mešanjem sirovog bluza i oštrog fanka, stvorio žanr koji sam naziva „blufunk“. Koliko god puta da slušate Keziah Jones, nikada nećete slušati isti koncert. Upravo zato nam ponovo stiže ovaj muzički revolucionar!

Povezana vest:  Nastupom Rogera Sancheza na tvrđavi Mogren zaokružena dvodnevna svečana „Ceremonija otvaranja sezone"

“Gitaru sviram kao udaraljke. To je bluz. To je fank. Ritmično. Afro.“ kaže Kezaja.

Kezaja često ističe da su mu uzori Fela Kuti, Majls Dejvis i Džimi Hendriks. Njegov status kvalitetnog muzičara potvrđen je već prvim albumom „Blufunk Is a Fact“ sa koga se izdvojio hit „Rhythm Is Love„. Publika širom sveta danas uživa u njegovim nastupima i brojnim hitovima među kojima se izdvajaju „Beautiful Emilie“ “, „Million Miles From Home “, „My Kinda Girl “.

Povezana vest:  Treći singl poznatog zagrebačkog repera

Foto: Jean Baptiste Mondino