U petak, 25. marta 2022. na KONTAKT konferenciji održani su brojni paneli i radionice sa gostima iz regiona. Veliku pažnju privukao je panel na temu kako opstaju festivali na kome su učestvovali: Zoran Vulović Vule (Arsenal – Srbija), Zlatana Pavlović (Love Fest – Srbija), Dubravko Suvara (OK fest – BiH), Dušan Kuzmanov (DEV9T art & music  -Srbija), Login Kochishki (Makedonija), uz moderaciju Zdenke Milanović.

Mnogi su bili zainteresovani za radionicu za audio producente na kojoj su učestvovali Vlada Negovanović, Marko Đukić, Uroš Milkić uz moderatora Ivana Lončarevića; pažnju je privukla i dizajnerska radionica za grafički dizajn omota koju su vodili  Vuk Popadić (Srbija) i Darko Kujundžić (Hrvatska), zatim panel o načinima izvoza muzike koji je vodio gost iz Hrvatske Mirko Burazer, a vladalo je interesovanje i za radionicu međunarodne asocijacije INES “GIGMIT WORKSHOP” u okviru koje je Marcus Fitzgerald govorio o tome na koji način je moguć izvoz muzike za inostrana tržišta. Gigmit je platforma sa preko 200.000 korisnika (bendovi, DJ-evi, festivali, prostori, promoteri) koja čini rezervaciju uživo manje dugotrajnom i pristupačnijom.

Povezana vest:  Otvoren konkurs za treću generaciju učesnica Rok kampa za devojčice

Kako stari, zapušteni i napušteni, neotkriveni prostori  mogu da dobiju kulturnu svrhu bila je tema panela “Kulturna metamorfoza prostora” na kome su govorili Katarina Deskovič (Slovenija),  Igor Bergam (Hrvatska), Matija Tripković (Srbija), Marko Radojković (Srbija) uz moderaciju Marine Zec (Srbija).

KONTAKT je bio mesto promocije i jedne knjige. Igor Todorović Zgro je napisao knjigu „Moja Engleska“ – jedan gotovo lirski off road vodič kroz ključne fudbalske, muzičke i supkulturne rubrike u kolevci fudbala i panka. Ovo je priča lično doživljena i temeljno proživljena, od Morkomba i Blekpula, do Brajtona (i do Istborna, takođe). Autor je razgovarao o knjizi sa Zoranom Panjkovićem i  Ivanom Lončarevićem.

Povezana vest:  Predgrupa Stivenu Sigalu u Sava centru Texas Flood

Drugi dan KONTAKT konferencije zaokružio je ekskluzivni klupski nastup Obojenog programa,  uvršten u glavni muzički deo šeste Kontakt konferencije. Ovaj čuvenu bend  je pred prepunim klubom Anti Shop Elektropionir održao energičan koncert koji je predstavio pravo finale jednog aktivnog dana posvećenog muzičkoj indusutriji.

KONTAKT konferenciju organizuju producentska kuća „Kontakt konferencija“, promoterska kuća Odličan Hrčak i Centar beogradskih festivala – CEBEF, pod pokroviteljstvom grada Beograda. Za dodatne informacije na raspolaganju je sajt www.kontakt.org.rs.

Povezana vest:  Jelena Tomašević na Kongresu fanova Evrovizije u Španiji

Foto: Dušan Milenković i Belkisa Abdulović