Zadužbina Milana Mladenovića raspisala je konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2022. Pod sloganom ,,Prijavi svoju stvar“ konkurs je otvoren od 01.05. do 31.05.2022.

Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina:

– Jedan izvođač, autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pesmu na konkurs za Nagradu.
– Pesme koje konkurišu za Nagradu treba da budu objavljene između 01.07.2021. i 31.05.2022. godine.
– Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na internet stranici Zadužbine – milanmladenovic.com.
– Konkurs se zaključuje 31.05.2022. u ponoć.

Povezana vest:  DUPLA MTV PREMIJERA: NEVERNE BEBE „ZAR SE GODINE NE BROJE" I NEISHA „ZVEZDNI PRAH"

Nagrada Milan Mladenović je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan Milanovog rođenja.

O pobedničkoj pesmi ove godine odlučuje regionalni žiri u sastavu Mile Kekin (Hrvatska), Sonja Lončar (Srbija), Matjaž Manček (Slovenija), Edo Plovanić (Hrvatska) i Dragiša Uskoković Ćima (Srbija). Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni i novčano. Nagrada iznosi 3.000 evra.

Povezana vest:  Miss Kittin se vraća Beogradu uz veliku žurku u Barutani!

Pored prijavnog formulara na sajtu milanmladenovic.com dostupna je i kompletna dokumentacija koja se tiče uslova konkursa i pravila o dodeljivanju nagrade.