Gregorian-foto

Počinje prodaja karata za GREGORIAN

 

Danas počinje prodaja ulaznica za koncert sastava GREGORIAN, koji se održava u Velikoj dvorani Sava centra, 10. marta sa pocetkom od 20.30 časova. Ulaznice po cenama od 1.900, 2.500 i 2.900 dinara prodaju se na blagajni Sava centra i u Bilet centru (Trg republike 5).

Genijalni Frank Peterson, koji stoji iza grupe GREGORIAN, odavno se dokazao uspehom projekta Enigma, kao i saradnjom sa velikim imenima svetske muzičke scene, kao što su Sarah Brightman, Ofra Haza, Jose Carreras, Alannah Myles, Placido Domingo, Andrea Bocelli i drugi.

Povezana vest:  Nikol Šlezinger: Nisam se verila sa Hamiltonom

Inspirisani gregorijanskim kanonskim pevanjem, GREGORIAN izvode obrade poznatih pop i rock pesama, a osam vrhunskih pevača i pevačica Amelia Brightman (sestra poznatije Sare Brightman) odevenih u odore monaha, stižu u Beograd sa svojim pratećim petoclanim bendom, impresivnom scenografijom i tehnikom kao i muzicko-scenskim nastupom kojim su već odavno osvojili publiku sirom sveta.

Vrhunski kvalitet vokala ovog jedinstvenog benda prepoznali su i Holivudski producenti, pa je muzika GREGORIAN-a prisutna i u filmskim hitovima kao sto su „Hari Poter“, „Gospodar prstenova“ i „Ratovi zvezda“.

Preko 5 miliona prodatih CD-a i DVD-a i preko milion oduševljenih posetioca njihovih live koncerata, govori nedvosmisleno da su tokom 11 godina rada GREGORIAN osvojili publiku različitih uzrasta u Evropi, Južnoj Americi, Aziji, Južnoj Africi, Meksiku i Sjedinjenim Državama, a broj njihovih poklonika iz dana u dan raste.

Povezana vest:  KRUNIĆEV KUTAK CELULOIDNE MRŽNJE PREDSTAVLJA: FINALE ZVEZDE GRANDA (u Areni, u Areni)

U maju 2009. godine povodom posete Pape Benedikta XVI Izraelu, nastupili na koncertu pomirenja u antičkom rimskom amfiteatru Beit She’an.

Pre koncerta u Beogradu, GREGORIAN će održati i koncert u Zagrebu 9. marta. Najviše o njihovim nastupima govori podatak da samo tokom februara imaju čak 28 nastupa. Da su popularni u susednoj Hrvatskoj dokazali su 2009. i 2010., kad su ulaznice za koncerte u Zadru, Dubrovniku, Puli i Zagrebu rasprodate neverovatnom brzinom, pa su mnogi njihovi fanovi ostali bez ulaznice.

Povezana vest:  MTV TAKEOVER: VATRA

Koncertima u Zagrebu i Beogradu, GREGORIAN nastavljaju svoju svetsku turneju koju su započeli 2009. godine, povodom proslave 10. godišnjice postojanja. Na ovoj turneji pod nazivom „THE DARK SIDE OF THE CHANT TOUR 2011“ promovisaće album „Masters Of Chant Vol. VII“ na kome se nalaze sjajne obrade hitova Guns ‘n’ Roses, grupe U2, grupe ABBA, Depeche Mode, Kate Bush, Led Zeppelin, Snow Patrol, kao i najnoviji album „THE DARK SIDE OF THE CHANT“ koji se pojavio pre mesec dana.