Ovog leta, Jahorina će biti omiljena destinacija svih turista koji vole da uživaju u različitim zanimljivim aktivnostima, koncertima, ali i provedu letnje dane u prirodi. Festivalom „Jahorina HOT“ koji se održava od 1. do 3. jula svečano će biti otvorena letnja sezona, a na konferenciji za medije predstavljen je program otvaranja, ali i mnogi drugi sadržaji koji će se naći u ponudi Olimpijskog centra.

„Veliko mi je zadovoljstvo što danas imam priliku da predstavim sve ono što smo pripremili za letnju sezonu koju otvaramo zaista spektakularnom trodnevnom manifestacijom ,Jahorina HOT’, tokom koje ćemo učiniti da Jahorina bude planina za celu porodicu. Svi posetioci naše planine uz bogat zabavni program tokom celog leta imaće priliku da istinski uživaju u brojnim novitetima. Sadržaje kakve je pripremila Jahorina, nama niko u Evropi. Za ljubitelje adrenalina pripremljen je OLIMP avantura park, u okviru kojeg je i najduži planinski bob u jugoistočnoj Evropi, atrakcije NauticJet, Butterfly, ZipLine, koji se prostire iznad akumulacionog jezera na vrhu planine, kao i Tower, Loopster i SkyDive atrakcije. Biciklizam, panoramsko razgledanje planinskih vrhova, vožnja kvadovima, karting, dečije atrakcije, edukativne i tjubing staze, samo su deo sadržaja koje će gosti Jahorine moći da koriste tokom letnje sezone. Fantastična manifestacija ,Jahorina HOT’ predstavlja najadekvatniji uvod u ubedljivo najsadržajniju letnju sezonu na planini Jahorina. Hladno najvreliji događaj obeležiće savršen sled manifestacija koje predstavljaju najbolji spoj Hedonizma, Odmora i Turizma, a koji će našim posetiocima pružiti samo najbolje iz svake od pomenutih oblasti. Celodnevne aktivnosti biće prilagođene deci, ali i odraslima, ugostićemo neke od najpoznatijih muzičkih zvezda regiona poput Cece, Vlade Georgieva, Ace Lukasa, S.A.R.S-a, Nervoznog poštara, Kikija Lesendrića i Pilota, Leontine sa horom Čarolija. Veliko hvala Leontini jer je i danas sa nama, veoma mi je drago da sarađujemo prvi put. Delimo iste ciljeve i ogromnu ljubav prema deci i mladima“, istakao je na konferenciji direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić, koji je i poklonio skije mališanima iz hora „Čarolija“ u okviru pokrenute akcije „1.000 skija za našu decu“, koja za cilj ima stvaranje i negovanje ljubavi prema skijanju, te boravku na planini i vazduhu, prepunom blagodati za zdravlje i odrastanje dece.

Povezana vest:  Zayn Malik odlučio da napusti twitter zbog hejtera

Poznata kantautorka Leontina Vukomanović nastupiće sa svojim dečijim horom „Čarolije“ drugog dana festivala, a ona je tim povodom istakla: „Ovim putem želela bih da zahvalim OC Jahorina na pozivu i prilici da popularne dečije pesme izvedemo na olimpijskoj planini. Verujem da će deca, ali i njihovi roditelji uživati u programu koji smo pripremili za njih, a mi se neizmerno radujemo koncertu i boravku u prirodi. Ja lično mnogo volim Jahorinu i uvek je rado posećujem“.

Povezana vest:  Selena pokušava da se pomiri s Bieberom?

Ne propustite nezaboravni festival „Jahorina HOT“, ali i rezervišite ovog leta svoje mesto na planini na kojoj ćete uživati svim čulima.

Raspored dešavanja:

DATUM NAZIV DOGAĐAJA
1 – 3. jul Jahorina HOT – Summer opening
6 – 10. jul Jahorina Detox
9. jul Jahorina Partnerski dani
23 – 24. jul Jahorina Ultra trail
20 – 21. avgust Fashion Weekend Jahorina
23 – 30. avgust Jahorina HUB
10. septembar Koncert na jezeru – Nele Karajlić i Stefan Milenković
9 – 11. septembar Jahorina digital Summit i Snow Maker Days
Povezana vest:  Koncert Josipe Lisac 14. maja u Kombank dvorani

Foto: Mateja Stanisavljević/ATA Images