Publika iz celog regiona i ove godine stiže u Banja Luku, na festival  Banja Luka Fest koji je za samo godinu dana postao onaj o kome se najviše priča i koji se željno iščekuje. Mesec dana pre početka festivala rasprodat je koncert Zdravko Čolić Symphonic, kojim će 9. jula biti zatvoren ovogodišnji festival. Karata za ostale festivalske programe još uvek ima u manjim količinama.

Posebno interesovanje vlada za dolaskom španske muzičke dive Luz Kasal, koja će 8. jula po prvi put nastupiti u Bosni i Hercegovini. Slušaoci sa naših prostora zavoleli su njene pesme “Un ano de amor” i “Piensa en mi“ iz filma Pedra Almodovara „Visoke potpetice”, ali i hit “Madrugadas” – špansku verziju pesme “Pukni Zoro”.

Povezana vest:  Tribina povodom 50 godina od albuma "SGT PEPPER’S LONELY HEARTS CLUB BAND"

Po prvi put na velikoj sceni Banja Luka Fest-a nastupiće i čuvena Josipa Lisac, koja će u pratnji vrhunskih muzičara izvesti svoje najveće hitove. Nakon dugih trinaest godina uvek savremena, snažna, jedinstvena umetnica pred publikom na Kastelu potvrdiće zašto je smatraju kraljicom scenskog nastupa i neverovatne glasovne interpretacije.

Glamurozno otvaranje festivala, kada će crvenim tepihom prodefilovati naše najveće glumačke i muzičke zvezde, biće u znaku Bajage i Instruktora i njihovog koncerta za rok grupu, orkestar i hor. Osmišljen pod dirigentskom palicom čuvenog Vojkana Borisavljevića ovaj nastup kojim su predstavili najveće hitove za 35 godina karijere svojevremeno je proglašen za koncert godine.

Povezana vest:  Grupa "The Black Eyed Peas" demantovala glasine o raspadu

Svake večeri, nakon zvaničnog festivalskog programa uslediće i posebno osmišljeni after party-ji kojima će moći da prisustvuju samo oni koji su obezbedili svoje ulaznice za program Banja Luka Fest-a, koji se od 6 do 9. jula održava na Tvrđavi Kastel.

Svi programi dogodiće se u specifičnom ambijentu koncertne dvorane na otvorenom, sa sedećom platformom koja garantuje vrhunski muzički ugođaj i VIP iskustvo za svakog posjetioca.

Povezana vest:  EUROSONG 2015, Srbija u prvoj polufinalnoj večeri Evrosonga

Projekat se realizuje uz podršku kompanija MTEL, Coca Cola, Carlsberg, Gorki list i mnogih druge.