Prvo izdanje beogradskog festivala „Ja volim devedesete“ biće održano 24. juna u atrijumu Beogradskog sajma, uz bogat muzički program najvećih zvezda devedesetih. Tom prilikom po prvi put zajedno nastupiće muzičke legende koje su obeležile kraj prošle decenije: pevačica Slađa Delibašić – bivša članica dua Đogani, pop-folk pevačica Anabela, koja je muzičku karijeru započela u grupi Funky G, Ivan Gavrilović – jedan od prvih dens izvođača, dens grupa Beat Street, pop-dens sastav Trik FX i popularni pevač Baki B3.

Posetioci će imati priliku da uživaju u nastupima najpopularnihih izvođača koji su osnivači dens pokreta na ovim prostorima i koji su obeležili srpsku muzičku industriju devedesetih. Mega hitovi poput „Idemo na mars“, „Gde si ti“, „Ostavljena bez nade“, „Samo u snu“, „Plakati zauvek“, „Budi tu“, „Napravi se lud“, „200 na sat“, „Hoću s tobom da đuskam“, „Opsesija“, „Gde si ti“, „Vrtela si me“, „Još pet minuta“, „Olovna ruka“ i mnogi drugi odzvanjaće tokom prvog izdanja festivala „Ja volim devedesete“.

Povezana vest:  Darkvud dab, Veliki prezir i Nežni Dalibor na Trenčtaunu

„U moru današnje kompjuterizovane muzike i svega onoga što imamo na raspolaganju, mislimo da će ovaj festival muzike devedesetih zaista biti jedno veliko osveženje, budući da ćemo se po prvi put svi okupiti kao ekipa. Sa više od 30 godina na sceni, nikada se nismo promenili i drago nam je što nove generacije slušaju ovu muziku koja je obeležila ne samo decenije života, nego ceo dens pokret čiji smo mi tvorci. To će biti koncert svih nas koji smo se svojski trudili da svojim pesmama obeležimo taj period, tu kulturu, koji je ostao kao jedna velika enigma“ poručili su Ivan Gavrilović i Slađa Delibašić i pozvali fanove da 24. juna dođu na najveću žurku na Balkanu, dodavši da se raduju jer se posle više od 10 godina ponovo okupljaju i prave koncert devedesetih, muzike koja i dan danas živi, muzike pune ljubavi, lepih tekstova, dobre atmosfere, igranja.

Povezana vest:  Lady Gaga konačno posetila Bolivud - Namaste India!

Pun entuzijazma zbog ponovnog okupljanja Husa Beat Street je izjavio: „Na ovom festivalu imaćemo priliku da vidimo da sjaj muzike sa kojom smo ušli u ovaj vek, dens muzike Srbije sa početka i kraja devedesetih i dalje ne gubi sjaj. Uz naše vanvremenske hitove, to veče biće spektakl, a festival će doživeti punu ekspanziju i dati odgovor na pitanje zbog čega ta muzika traje već tri decenije“.

Povezana vest:  Justin Bieber ima najprodavaniji singl u istoriji muzike!

Festival „Ja volim devedesete“ svojevrsni je omaž jednoj subkulturi i muzičkom fenomenu koji je obeležio odrastanje mnogih generacija i ostao značajan pravac na regionalnoj muzičkoj sceni.