Grupa Bendover predstavila je u ponedeljak, 13. juna, u pabu Black George svoj debi album „Zidovi prošlosti“, koji je objavljen za diskografsku kuću Multimedia Music.

 Beogradski bend Bendover, uz prijatno druženje i živu svirku predstavio je svoj dugoočekivani debi album „Zidovi prošlosti“.

Prisutnima su se najpre obratili direktor diskografske kuće Multimedia Music Rodoljub Stojanović i frontmen benda Miloš Došić Buca.

Rodoljub Stojanović izrazio je zadovoljstvo što se i jedan ovakav bend našao među autorima Multimedia Music i istakao da je za njegovu kuću ovo izdanje veoma značajno jer donosi 11 fantastičnih pesama: „Ovaj album smo dogovarali na potpuno drugačiji način nego inače – online! Kao što znate, momci su se godinama trudili, pobeđivali na raznim festivalima, dobijali nagrade publike… ali nikako da im se desi ovakvo jedno izdanje“ rekao je Stojanović i zahvalio se prisutnima koji su došli da ih podrže: „Nadam se da ćete uživati u njihovoj svirci, ja sam uživao dok sam preslušavao ovaj materijal. Momci, želim vam puno uspeha i puno dobrih pesama i svirki!“   

Povezana vest:  Sutra počinje muzički festival "Nisomnija"

 Pored svih dešavanja koja su nas strefila, korona i sve ostalo, mi smo se trudili kao u tamnici i uspeli smo nekako da napravimo ovaj album“ rekao je pevač benda Miloš Došić Buca i dodao da će se bend truditi da održi kontinuitet, pravi nove pesme, nove albume i snima nove spotove.

„Ja se najviše zahvaljujem bendu Bendover, koji je oživeo sve ove ideje i izveo na neki put… pa, videćemo da li će taj put biti pravi. U svakom slučaju, mi sviramo sve iz srca, tako da, kome se svidi – svidi!“ istakao je. 

Bend je zatim i uživo predstavio svih 11 pesama sa ovog izdanja i energičnom svirkom pokazao gde njihova muzika zaista dolazi do izražaja – na bini!

 Pored prijatelja benda i predstavnika medija, Bendover su došle da podrže i brojne kolege iz sveta muzike, između ostalih i Žika Jelić (YU grupa), Zoran Zdravković (Kraljevski apartman), Milan Kordulup, Bane Jelić, Branko Stiković Stika, Nemanja Savić i drugi.

Povezana vest:  Kako naći dobro ime za bend

 BendOver je autorski bend iz Beograda koji neguje čist i čvrst zvuk rock’n’rolla a trenutnu postavu benda čine Miloš Došić – Buca (vokal, usna harmonika), Vladan Vučić – Vule (gitara, prateći vokal), Goran Pantić – Panta (gitara, prateći vokal), Ivan Đačić – Đakon Strasni (bas gitara, prateći vokal) i Mario Milićević – Maki (bubnjevi).

O albumu „Zidovi prošlosti“ rekli su da je nastao tako što se kroz želju za sviranjem iskrenog, srčanog i beskompromisnog rokenrola javila i želja za pisanjem i komponovanjem: „Životna iskustva preneli smo na papir, melodije iz glava preneli na pojačala, i eto odatle ovih 11 pesama. Koncept albuma i suština je unutrašnja borba sa samim sobom koja se vrlo često vidi i spolja. To divlje, skriveno „ja“ koje se bori da izađe iz nas a mi ga potiskujemo i prilagođavamo se normama sveta oko nas.

Povezana vest:  Adel u martu na naslovnoj strani Voguea

Sam naziv albuma „Zidovi prošlosti“ (pored toga što je i naziv pesme), odabran je zbog samog žanra muzike na albumu: „Žanra koji se nekad mnogo više svirao i bio vodeći u svetu velike bine i šarenih svetala. I dalje je čvrst kao stara zidina, i dalje je lep. Ovaj album je i naš omaž bendovima koje smo voleli i uz koje smo rasli. Tako smo i radili album, uživo je sviran bez veštačkih instrumenata i glasova.

Omot albuma je rađen da oslikava sadržaj samog albuma, prepun je simbola koji asociraju na tekstove pesama, i svaka pesma ima neki svoj simbol, a i naši životi su simbolički prikazani na omotu. Svaki detalj je smišljeno tu. Crtež je radio naš gitarista Vučke.

Album je najavljen video spotom za pesmu za pesmu „Boriću se“ koji možete pogledati na ovom linku:  https://youtu.be/1BXroN5O8m8

Izdanje „Zidovi prošlosti“ dostupno je na prodajnim mestima Multimedia Music, online na www.multimedia-music.com kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.

Foto: Nikola Dilberović