leo_martin_oskar

Leo Martin za Dan zaljubljenih u Centru „Sava“

 

Poznati umetnik evergrin muzike Leo Martin najavio je danas da publiku 14. februara u Centru „Sava“ očekuje „lepo ljubavno veče“, tokom kojeg će čuti poznate, ali i neke nove pesme.

Martin je na konferenciji za novinare, a uoči svog nastupa u Centru „Sava“, rekao da je umoran, ali i veoma uzbuđen i pun pozitivne energije, tako da publika može očekivati više od dva sata programa.

Povezana vest:  Carly Rae Jespen: Justin Bieber je pravi šarmer

Martina će pratiti Revijski orkestar Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ pod dirigentskom upravom Vojkana Borisavljevića, a specijalni gost biće primadona Beogradske opere Jadranka Jovanović. Borisavljević, koji je i osmislio program koncerta i potpisuje aranžmane za veliki broj pesama, kazao je da repertoar obuhvata 24 kompozicije, od kojih su mnoge nastale šezdesetih i sedamdestih godina prošlog veka, ali da će biti i nekoliko novih pesama. Jovanovićeva, koja je publiku više puta obradovala izvodeći sa velikim uspehom pored klasičnog repertoara i popularne melodije, istakla je da se tome prepušta prateći svoje srce, maštu i inspiraciju, iako joj je zbog toga i zamerano.

Povezana vest:  Država će zaraditi oko pet i po miliona eura od Belgrade Beer Fest-a

Ona je naglasila da Martinove pesme nisu nimalo lake za pevanje i da prevazilaze danas ustaljene pesmice od tri ili četiri tona.

-Njegove melodije obuhvataju veliki raspon tonova i zahtevaju izuzetnu vokalnu sposobnost i emotivno trošenje – dodala je Jovanovićeva. Martin i Jovanovićeva će izvesti nekoliko duetskih pesama, a kao jednu od najlepših ljubavnih balada izdvojili su „Reci mi šta je ljubav“. Koncert će početi, kako je najavio, kompozicijom „Dobro veče, živote moj“, a završiti čuvenom „Odiseja“.

Povezana vest:  Emina Jahović održala koncert u UŠĆE Shopping Centru

-To ćemo svi zajedno da pevamo. Program će trajati više od dva sata, ali mi smo mladi i možemo to da izdržimo – kazao je Martin, iza koga je više od 40 godina uspešne muzičke karijere.

PHOTO: ataimages.rs