engleska_logo

Najskuplja utakmica u istoriji

 

Fudbalska utakmica u subotu između Mančester Junajteda i Mačester Sitija u Prvoj engleskoj ligi, poznata kao „mančesterski derbi,“ igraće se po vlazi i sumraku kakvi se mogu očekivati. Ali, biće to najskuplja utakmica odigrana u bilo kom sportu, bilo kad, bilo gde na Zemlji.

Prema proceni stučnjaka, saopštenjima timova i izveštajima novina, pojava igrača na terenu i dve klupe koštaće njihove ekipe nekih 850 miliona dolara, otpilike koliko je NASA platila za unapređenje svemirkog teleskopa Habl (Hubble).

Povezana vest:  Kros sutra u Madridu, potpisaće na pet godina

Čak i dva ekstravagantna španska tima, Real Madrid i Barcelona – po prihodima najveća na svetu – zaostaju kada igraju jedan prtiv drugog. Mada ulaganja u igrače Madrida mogu da se nose sa vodećim engleskim timom, nije predviđeno da i jedan od novih igrača ove sezone izađe na teren.

Bacelona i dalje većinu svojih fudbalera dobija iz svog omladinskog razvojnog programa koji uveliko smanjuje sumu novca za sastavljanje tima.

Povezana vest:  FINALE KUPA SRBIJE, Prosinečki: Hvala igračima na trofeju, sledeća je titula

Manečsterski derbi neć dugo biti na vrhu, piše danas njujorški Volstrit džornal (Wall Street Journal). Sledeći meč između Mančester Sitija i Čelsija postaviće novi kombinovani rekord od 900 miliona dolara plaćenih za prikazane igrače.

Vlasnik Čelsija, Roman Abramovič, i Mabčester Sitija, Šeik Mansur bin Zajed al-Nadzan, ulažu lično bogatstvo u poboljšanje učinka svojih timova.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Sastav Crvene zvezde za Smederevo