Norveški bend Wardruna je sinoć po prvi put nastupio u Srbiji, a publika je burno reagovala nakon svake od 15 numera koje su izveli tokom dva sata programa. Igra senki na bini je upotpunila mističnost kompozicija koje su izvodili na starim nordijskim instrumentima, obučeni u kostime inspirisane skandinavskom mitologijom.

Einar Selvik je najavio da tokom nastupa žele da se povežu sa ljudima i prostorom na kome nastupaju i to im je apsolutno uspelo. Koncert su započeli pesmom „Kvitravn“ sa istoimenog poslednjeg albuma, da bi usledile numere „Skugge“, „Solringen“, „Bjarkan“, „Heimta Thurs“, „Lyftjaberg“ i druge, a na bis je Einar, koji je ostao sam na bini, otpevao srednjovekovnu nordijsku poemu „Voluspa“.

Povezana vest:  Steve Bug u The Tube, podrška Vlada Janjić i Gordan Paunović, petak, 16. april

Einar se pred kraj koncerta obratio publici govoreći o negovanju nordijske tradicije pesama i kompozicija, a da, sudeći po reakciji publike, veruje da takvu kulturnu baštinu i bogatstvo neguje i Srbija. Na kraju koncerta Einar se pozdravio sa publikom rečima: „Bila nam je čast i zadovoljstvo da nastupamo pred vama. Iskreno, želeli bismo i ponovo da dođemo, zato se nadam da se vidimo uskoro“, što je naišlo na još jedan dug aplauz i ovacije publike.

Povezana vest:  Lejdi Gaga: Slušala sam roditelje kako se seksaju!

Foto: M.M./ATA Images