Lady_Antebellum

Trijumf benda Lejdi Antebelum na dodeli Gremija

 

Kantri grupa „Lejdi Antebelum“ dobila je pet nagrada Gremi, uključujući priznanje za pesmu godine, na svečanoj dodeli nagrada američke Akademije za diskografsku umetnost i nauke u Los Anđelesu.

Balada te grupe „Need You Now“ pobedila je u kategorijama pesma i snimak godine. Nagrada za album godine pripala je kanadskim rokerima „Arkejd Fajer“, za album „The Suburbs“. Reper Eminem je dobio dva priznanja, za najbolji rep album i solo nastup.

Povezana vest:  Glas iz večnosti Valye Balkanske na Nišvilu

Za najboljeg novog izvođača proglašena je džez basistkinja i pevačica Esperanca Spolding, koja je prošle godine objavila treći album, „The Ćamber Music Society“. Po tri nagrade pripale su reperu Džej-Ziju i pevačima Džonu Ledžendu i Lejdi Gagi, koja je pored ostalog pobedila u kategorijama najbolji pop nastup, za „Bad Romance“ i pop album („The Fame Monster“).

Britanski rok bend „Mjuz“ dobio je nagradu za najbolji rok album, za „The Resistance“. Među britanskim dobitnicima priznanja su duet „La Ru“, koji je trijumfovao u kategoriji najbolji elektro album, „Ajron Mejden“, za najbolji metal nastup, i „Šade“, za najbolji ritam i bluz nastup („Soldier of Love“).

Povezana vest:  Duet Eminema i Rijane hit na You Tubeu

Di Di Bridžvoter je pobedila u kategoriji najbolji vokalni džez album, gde je nagrađen za album u čast Bili Holidej. Za najbolju rok pesmu proglašena je „Angry World“ Nila Janga. Najbolja rep pesma ove godine je „Empire State of Mind“, koju izvode Džek-Zi i Ališa Kiz. Rijana je pobedila u kategoriji najbolja dens numera, sa „Only Girl (In The World)“.

Povezana vest:  Džinks razvalili prepun SKC!

Među izvođačima koji su nastupili na svečanosti u losanđeleskom Stejpls centru bili su Lejdi Gaga, Si Lo Grin, Gvinet Paltrou, Bruno Mars i Bob Dilan. Veče je otvoreno omažom Areti Frenklin. Nagrade Gremi dodeljuju se u 109 kategorija.