Crvena jabuka, legendarni sastav, održaće koncert 15. septembra u Kapetan Mišinom zdanju u okviru serije muzičkih nastupa “Atrium Sessions” u organizaciji Centra beogradskih festivala. (Ovaj koncert prvobitno je bio najavljen za 10. septembar, ali je pomeren zbog nepovoljnih vremenskih uslova).

Ulaznice se mogu nabaviti onlajn putem sajta tickets.rs, kao i na Ticket Vision prodajnim mestima. Biće omogućena prodaja ulaznica pred sam koncert, od 18h na ulazu u koncertni prostor, iz ulice Vuka Karadžića 1.

Crvena jabuka je osnovana 1985. godine u Sarajevu. Njihova muzika je bila inspirisana Bitlsima i Indeksima. Prvi album, „Crvena jabuka“, objavljen 1986, bio je trenutni uspeh. Grupa je brzo stekla veliku popularnost širom bivše Jugoslavije.  Od prvog albuma („Bježi kišo s prozora“, „Dirlija“, „Nek te on ljubi“…) do najnovijeg  “Tvrđava” snimili su više od 200 pesama, a za ploču „Sanjati“ iz 1990. nagrađeni su međunarodnom nagradom Ampex Golden Reel. Zato i ne čudi što se na njihovim koncertima često može čuti i više od 30 pesama. Među njihovim brojnim hitovima nalaze se numere: “Ima nešto od srca do srca”, “Nekako s proljeća”, “Bacila je sve niz rijeku”, “Volio bih da si tu”, “To mi radi”, “Tuga, ti i ja”, “Uzmi me kad hoćeš ti”, “S tvojih usana”, „Stižu me sjećanja“…

Povezana vest:  Šest festivala, 800 nastupa, 400 sati muzike uživo

Kroz sve te godine i sve te pesme Crvena jabuka nije gubila publiku – samo je dobijala novu i zato se sada na njihovim nastupima mogu sresti sve generacije. Kada dođe trenutak da se zapevaju neki od najčuvenijih hitova, emocija koju pesme Crvene jabuke nose opstaju uprkos svemu.

Zato i ovog puta u možemo očekivati spontan i dirljiv nastup, u kom publika učestvuje podjednako kao i bend, jer kako Žera kaže, „pravila u muzici ne postoje: to nije matematika, to je emocija“.

Povezana vest:  I ove godine veliko intereseovanje za Banja Luka Fest: rasprodat koncert Zdravka Čolića, sve manje ulaznica za ostale program