Višestruko platinasti rock bend Imagine Dragons, dobitnici Grammy nagrade, najavili su devet novih koncerata u Evropi i na Bliskom istoku u sklopu svetske turneje Mercury World Tour.

Imagine Dragons, jedan od najtraženijih bendova današnjice, 8. avgusta 2023. nastupiće u pulskoj Areni! Autori hitova „Radioactive“, „Believer“ i „Demons“, dobitnici Grammyja i jedan od najpopularnijih bendova svih vremena, po prvi put stižu na ove prostore.

Koncert u Puli deo je Mercury World svetske turneje koja slavi izlazak njihovog velikog i dugo iščekivanog albuma “Mercury — Acts 1 & 2”. Turneja  započinje na Smukfestu u Danskoj u sredu 2. avgusta, a nakon koncerata u Italiji, Hrvatskoj, Poljskoj, Litvaniji, Francuskoj, Izraelu i Grčkoj, završavaju turneju u Francuskoj u Chambordu u nedjelju, 8. septembra.

U poslednjih pola decenije, Imagine Dragons su postali jedan od najvećih i najuverljivijih rock bendova na svetu. Oni su bend koji je redefinisao rock u 21. veku puneći stadione i stvarajući himne koje obaraju rekorde. Ovaj kvartet iz Las Vegasa s dijamantskim Grammy sertifikatom s pravom se naziva jednim od najvećih rock bendova današnjice, a njihovi uspesi i brojke govore sami za sebe. Računajući kumulativnu prodaju od 66 miliona albuma, 55 miliona digitalnih pesama i 110 milijardi streamova, ističu se kao jedini bend u istoriji sa četiri RIAA dijamantska singla; „Radioactive“ (14 puta platinasti), „Believer“ (10 puta platinasti), “Demons” (10 puta platinasti) i “Thunder” (10 puta platinasti).

Povezana vest:  Florence + the Machine s novim album premijerno dolaze na INmusic festival

Od svog pojavljivanja 2009. godine Imagine Dragons su izdali pet uzastopnih albuma koji se nalaze među prvih deset na Billboardovoj Top 200 listi albuma; “Night Visions”, “Smoke + Mirrors”, “Evolve”, “Origins” i “Mercury – Act 1”.

Izdavanjem “Mercury – Act 2” albuma ove godine zaokružili su svoj prvi dvostruki album koji je producirao legendarni Rick Rubin. Dominirajući radio stanicama, oni ostaju jedan od samo četiri benda koji su ikada dosegli istovremeno Top 5 singlova na Alternativnom radiju, i jedini bend koji je ponovio taj podvig.

Povezana vest:  Džastin Biber želi da bude kao Džastin Timberlejk

Sarađivali su sa svima, od Kendricka Lamara, Lil Waynea i Wiza Khalife do Aviciija i filmskog kompozitora Hansa Zimmera. Prikupili su milione za razne dobrotvorne svrhe, uključujući i njihovo dobrotvorno Udruženje za decu obolelu od raka Tyler Robinson Foundation, kao i udruženje LOVELOUD Foundation i festival frontmena Dana Reynoldsa za podršku LGBTQ+ mladima. Godine 2022. ukrajinski predsednik Volodymyr Zelensky imenovao ih je ambasadorima za UNITED 24, koji pomaže u prikupljanju humanitarne pomoći za Ukrajinu.

Povezana vest:  Koncert grupe Negativ 13. februara u Kombank dvorani

Ulaznice za Imagine Dragons fanclub i VIP paketi u prodaju kreću u utorak, 29. Novembra, a redovna prodaja ulaznica počinje u četvrtak, 1. decembra, u 10 sati putem  Eventim.hr sistema. Cene ulaznica se kreću od 86 do 107 EUR.

 

Imagine Dragons Mercury World Tour datumi:

02.08.2023. Skanderborg, Danska Smukfest*

05.08.2023. Rim, Italija, Circo Massimo

08.08.2023. Pula, Hrvatska, Arena

14.08.2023. Varšava, Poljska, PGE Narodowy

16.08.2023. Vilnius, Litvanija, Vingio Parkas

22.08.2023. Pariz, Franscuska, La Defense Arena

29.08.2023. Tel Aviv, Izrael, Park Hayarkon

06.09.2023. Atina, Grčka, Olympic Complex

08.09.2023. Chambord, Francuska, Château De Chambord