Danas je u Starom dvoru održana konferencija za medije povodom održavanja manifestacije “Beogradska zima”, na kojoj su učestvovali predsednik Skupštine grada Beograda i predsednik Odbora manifestacije “Beogradska zima” Nikola Nikodijević, osnivač i vlasnik Skymusic-a Milenko Škarić i izvođači koji će u novogodišnjoj noći nastupati na platou ispred Doma narodne Skupštine – Teodora, Zera, Nucci i Voyage.

Predsednik Skupštine grada Beograda i predsednik Odbora manifestacije “Beogradska zima” Nikola Nikodijević izjavio je da ova manifestacija obuhvata mnogo veći broj događaja i kulturnih dešavanja, te da će finalna dešavanja će biti organizovana 29, 30. 31. decembra. „Predstavićemo beogradski duh Nove godine, Beograd na ekskluzivniji, vidljiviji, drugačiji i efikasniji način. Stare vrednosti i novi pristup čine beogradski duh Nove godine kroz koji ćemo građanima omogućiti da uživaju raznim programima“  – rekao je on.

Standardno će doček Nove godine biti organizovan 31. decembra ispred Doma Narodne skupštine, a ove godine će izvođači biti oni koje mlađa publika sluša i voli.

Povezana vest:  Hollywood Undead: ’’Radujemo se koncertu, lepim devojkama i odličnoj hrani!’’

„Krenućemo od 20 časova sa DJ Majk Rajdom, od 21 čas nastupiće Zera, potom Gazda Paja, Nući i Vojaž i u Novu godinu ulazimo sa vatrometom i Teodorom Džehverović. Verujem da ćemo imati jedan drugačiji doček na radost mlađe generacije Beograđana“ – rekao je predsednik gradskog parlamenta naglasivši da će se voditi računa o bezbednosti svih učesnika u dočeku 31. decembra kako bi sve prošlo bez incidenata.

Milenko Škarić, osnivač i vlasnik „Skymusic-a”, kompanije koja se našla među organizatorima  novogodišnje manifestacije, zahvalio se na ukazanom poverenju, izrazivši zadovoljstvo što je Grad Beograd prepoznao nove trendove i ono što je važno za život mladih danas. On je dodao da je Grad podržao čak dve manifestacije koje promovišu ovaj žanr muzike – Music Week, koji će se održati u junu sledeće godine i Music Awards Ceremony, koji se održava 25. i 26. januara u Štark Areni.

Govoreći o novogodišnjoj noći, Škarić je rekao: „Grad se ovako na pravi način obratio mladima prativši trendove i mislim da smo odabrali izvođače koji to opravdavaju. Obećavamo tehničku produkciju koja će daleko prevazići dosadašnje novogodišnje proslave, obećavamo nešto vrlo nesvakidašnje, ozbiljno, veliko i moderno i u skladu sa izvođačima koji će to opravdati“.

Povezana vest:  Grupa Evanesens sprema album s elementima elektronske muzike

Prisutnima su se obratili i izvođači, koji su izrazili zahvalnost Gradu na pruženoj šansi, ističući da je nastup ispred Doma narodne Skupštine nešto o čemu svaki izvođač sanja. „Potrudićemo se da damo svoj maksimum“ – složili su se Nucci, Voyage i Teodora, dok Zera nije krila uzbuđenje zbog predstojećeg nastupa.

Pored proslave Nove godine, „Beogradska zima” obuhvata i veliki broj kulturnih događaja i manifestacija koje se održavaju od 15. decembra do 15. januara.

Kako je najavljeno, 15. decembra će krenuti dečji karneval i program na Trgu republike, a biće organizovan i Dečji karavan koji će se održavati u svim beogradskim opštinama. Centralno klizalište ove godine biće postavljeno u parku Ušće gde će ujedno biti i Božićno seoce, a pored toga, klizališta će biti na Tašmajdanu i Adi Ciganliji.

Povezana vest:  Evrosong 2014. godine u Kopenhagenu

Najavljeni su i Koncert pop rok legendi, na platou ispred Muzeja savremene umetnosti, na kome će nastupiti Vlatko Stefanovski, Nikola Pejaković, Kanda Kodža i Nebojša, Kerber, Koncert na zidiću ispred Doma omladine Beograda, serija koncerata mladih muzičara u saradnji sa Fondacijom Milana Mladenovića, a za ljubitelje džez i klasične muzike biće organizovan već tradicionalni program „Otmeno” u Kolarčevoj zadužbini kao i drugi programi.

„Beogradska zima“ je tradicionalna manifestacija pod pokroviteljstvom Grada Beograda, koja će se ove godine održati po sedmi put, od 15. decembra 2022, do 15. januara 2023. godine i po prvi put je prepoznata kao manifestacija od javnog značaja. U ovom izdanju učestvuju sve ustanove kulture kojima je osnivač Grad, i kako je istaknuto, realizovaće se u svim gradskim i prigradskim opštinama, podrazumevajući muzičke scenske, tribinske, likovne programe, stručna vođenja, kao i programe za decu i mlade.

Foto: Antonio Ahel/ATA Images