Nakon nekoliko otkrivenih singlova, među kojima su numere Lux Æterna, Screaming Suicide, If Darkness Had A Soni 72 Seasons, Metallica konačno predstavlja svoj 12. studijski album pod nazivom 72 Seasons! Izdanje opisano kao celovečernja zbirka novog materijala donosi 12 pesama sveukupnog trajanja više od 77 minuta.

Povezana vest:  Deveta sezona Barutane donosi koncerte i gostovanja svetskih DJ zvezda

„72 sezone. Prvih 18 godina naših života formiraju naše pravo i lažno ja, koncept onoga što su nam roditelji rekli o tome ko smo. Smatram da je najzanimljiviji deo čitave priče kontinuirano proučavanje tih temeljnih uverenja i načina na koji ona utiču na našu percepciju današnjeg sveta. Veliki deo našeg iskustva u odraslom dobu predstavlja rekonstrukciju ili reakciju na proživljeno u detinjstvu – ili smo zatvorenici detinjstva ili se oslobađamo tih okova. To nosimo sa sobom“, izjavio je frontmen benda James Hetfield.

Povezana vest:  Gans en rouzis u Beogradu i Zagrebu tek na jesen

Muzičku produkciju potpisuje Greg Fidelman zajedno sa Hetfieldom i bubnjarem benda Larsom Ulrichom, a uz CD, LP i digitalno izdanje, dostupan je i ekskluzivni crni vinil, kao i kolekcionarske verzije u ograničenim količinama. Metallica će novo izdanje koncertno promovisati na velikoj svetskoj turneji pod nazivom „M72“, koja će obuhvatati veliki deo 2023. i 2024. godine. Zanimljivo je to što će u svakom najavljenom gradu svirati dve večeri zaredom i to sa posebno kreiranim setlistama.

Povezana vest:  Kaća Sotirović i Sevdahbaby imaju hit!

Izdanje „72 Seasons“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/Metallica72Seasons

Foto:  Tim Saccenti