Jedan od najpopularnijih i najuticajnijih muzičara regionalne muzičke scene, Zlatan Stipišić Gibonni zakazuje susret sa beogradskom publikom 20. oktobra u Štark areni, gde je prvi put nastupao pre tačno deset godina.

Gibonni donosi muzičku čaroliju u Beograd, nakon što je ove godine u rekordnom roku rasprodao dva koncerta u zagrebačkoj Areni, i tako na najbolji način proslavio 35 godina karijere.

Mnogobrojne nagrade publike i struke, rasprodati koncerti širom regiona i verna raspevana publika, potvđuju uspešnost njegove višedecenijske karijere, ali kako i sam voli da kaže, pesma publike na svim koncertima koje održava, njemu je najbolja potvrda da je dobro ono što radi. „Tempera„, „Činim pravu stvar“, „Mirakul“„Libar“„Oprosti“„Posoljeni zrak i razlivena tinta“„Judi, zviri i beštimje“„Onako, od oka“„Udica“„Lažu fotografije“ samo su neke od onih pesama zbog kojih se uvek traži karta više za njegove koncerte, koji su uvek posebni.

Povezana vest:  OTKAZAN KONCERT DEJVIDA GETE NA KALEMEGDANU, Refundiranje za Getin koncert preko leđa poreskih obvez

Popularni pevač, muzičar i kompozitor iz Splita, karijeru je počeo osamdesetih u bendu “Osmi putnik”. Najveći uspeh postiže kada je započeo solo karijeru u kojoj je napisao  neke od najvećih hitova i to ne samo za sebe već i za svoje kolege. Malo je poznato da je za Dinu Dvornika napisao 17 pesama, među kojima su “Zašto praviš slona od mene”, “Misliš da sam blesav”, “Imam rep”…Saradnja i prijateljstvo sa Oliverom Dragojevićem, za koga je napisao čuvenu pesmu “Cesarica” i sa kojim je snimio i zajednički album “Familija”, posebna je priča njegovog profesionalnog i ličnog života. Svaki  njegov album ima svoj muzički pečat a pesme su uvek pronašle put do publike. Kao ambasador dobre volje  UNICEF-a održao je brojne humanitarne koncerte za borbu protiv gladi i siromaštva. Gibonni je u Beogradu poslednji put nastupao 2016.godine u Sava Centru, kada je beogradska publika uživala u tri rasprodata koncerta.

Povezana vest:  Oni su pobednici međunarodnog konkursa za nastup na Exitu!

Ulaznice za oktobarski koncert mogu se već od danas kupiti (ponedeljak 5. jun) putem sajta https://tickets.rs/homepage i na prodajnim mestima Ticket Vision