nezni_dalibor_2

ŽENE KESE, NEŽNI DALIBOR, MANISENT i BEKSTVO IZ LA ZMIJA za očuvanje Akademije!

Grupe MANISENT I MENTALNOST i BEKSTVO IZ LA ZMIJA održaće zajednički koncert podrške Akademiji u četvrtak 24. februara, u Velikom klubu. Iste večeri u Malom klubu odigraće se GRIME žurka, u okviru koje će muziku puštati STAY HIGF i OPTIMUS.

Energične svirke i neposredan kontakt sa publikom Manisent i Mentalnost čine pre svega živim bendom. Sviraju najgaražniji pop koji možete čuti na ovim prostorima, pa iako još nisu objavili debi album, članovi grupe Manisent i Mentalnost iza sebe imaju ogroman broj koncerata, kao i turneju po Nemačkoj na kojoj su bili 2006. godine. Nastupali su kao predgrupa Partibrejkersima, Električnom Orgazmu, Kandi Kodži i Nebojši, svirali zajedno sa grupama Elektrolasta, Repetitor, Krsh, Polyester Shock…

Povezana vest:  Lične stvari Elvisa Prislija na aukciji od 13. avgusta

Singl „Pređi na realnost“ objavili su u samizdat produkciji 2005. godine, a učestovali su i na kompilaciji čačanski bendova “Studio izvodljivosti“.

ŽENE KESE i NEŽNI DALIBOR nastupiće u okviru akcije „Sačuvajmo Akademiju“ u petak 25. februara, u Velikom klubu, sa početkom u 22h, dok će u Malom klubu biti održana Reggae – Dubstep – DNB žurka „BATTLE FOR AKADEMIJA # 3“, u okviru koje će nastupiti Damian Selecta, Kaiah, Alien Selecta i MC Igooman.

Povezana vest:  ARTAN LILI I KINOKLUB PREMIJERNO NA MTV KANALU

Garažna country-punk atrakcija, grupa Žene Kese pre nepunih mesec dana objavila je video spot za pesmu „Bordžija“, prvi singl sa predstojećeg albuma, koji bi trebalo da izađe u martu za etiketu Odličan Hrčak. Debi album objavili su krajem 2009. godine, sa kojeg su se izdvojili singlovi „Šta bi bilo kada bih ti dao sve što imam“ i „Bez tebe“, a učestvovali su i na kompilaciji novih srpskih bendova „Zdravo, zdravo, zdravo“. Žene Kese u sadašnjoj postavi sviraju od kraja 2005. godine, a svoj prvi nastup beleže upravo na – Akademiji.

Povezana vest:  Prodaja albuma Ete Džejms porasla za 378 odsto

U subotu 26. februara ljubitelje paklenog klabinga očekuju dve žurke podrške Akademiji: Dubstep – Drum’n’Bass – Breakbeat žurka u Velikom klubu, uz nastup DJ teama koji čine: Funkmaster G, Coi:ca, Rect, Yebiggah, Mythical i Žoržstean (visuals), dok će u Malom klubu „The Sound Of Ibiza“ radio show predstaviti SPECIAL IBIZA NIGHT,  a nastupiće: DJ Miozz (tsoi), Neshud (Groove Refinery), Shel (Groove Refinery) i DJ Suicide aka Ali Celik (tower rec. / Digitalmix rec.).

Već u nedelju 27. februara u Malom klubu očekuje vas Dark-Electro Party, takođe u okviru akcije „Sačuvajmo Akademiju“.

Žurke počinju u 22h.