Mlada pop zvezda i talentovana kantautorka Olivia Rodrigo vraća se na muzičku scenu singlom pod nazivom „vampire“. Lirički emotivno sirova, a istovremeno upakovana u moćan zvuk, ova numera predstavlja prvi singl sa predstojećeg albuma „GUTS“, čiji je izlazak najavljen za 8. septembar. Uz pesmu predstavljen je i muzički spot čiju režiju potpisuje vizuelna umetnica Petra Collins, sa kojom je prethodno sarađivala na spotovima za numere „brutal“ i „good 4 u“.

Povezana vest:  MaraQYa predstavlja novog pevača i nov spot

GLEDAJ VIDEO OVDE

“Bila sam uznemirena zbog određene situacije, otišla sam sama u studio i sela za klavir. Akordi, melodija i tekst su se jednostavno izlili iz mene – bilo je to vantelesno iskustvo. Ovo je pesma o osećaju zbunjenosti i povređenosti, u početku sam mislila da će to biti klavirska balada. Kada smo Dan i ja počeli da radimo na njoj, suprotstavili smo emotivan tekst sa energičnim bubnjevima i ludim promenama u tempa. Sada je to pesma za raskid uz koju možete da plešete“, objašnjava Olivia.

Povezana vest:  Novi singl grupe Gift – Korak ispred

Kao i na debitantskom albumu „SOUR“, glavni saradnik i kreativni partner Daniel Nigro potpisuje produkciju numere „vampire“. Novim izdanjem Rodrigo napušta sanjivi minimalizam koji ju je probio na muzičku scenu i otkriva novonastalu sofisticiranost kako u vokalnom izvođenju, tako i u pisanju tekstova. Sa samo 20 godina, muzičarka se svojim debitantskim albumom, koji je oborio rekorde slušanosti na streaming servisima i obezbedio joj tri Grammy nagrade, upisala u istoriju pop muzike. Singlom „vampire“ ona započinje novo stvaralačko poglavlje i obećava da će predstojećim studijskim albumom otkriti novu dimenziju svog umeća.

Povezana vest:  Deborah De Luca, Mahmut Orhan, Senidah i Kristijan Molnar na velikoj Get EXITed žurci u Strumici, ulaz slobodan!

Izdanje „vampire“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/OliviaRodrigovampire

Foto: Larissa Hofmann