Paisley Park Enterprises, u saradnji sa Sony Music Entertainment i Warner Records objavljuju reizdanje Princeovog albuma „Diamonds And Pearls„, koji je originalno izašao 1991. godine.

„Danas imate mnogo artista koji su u mogućnosti da objave četiri ili pet albuma u ​​periodu od osamnaest meseci. Prince je to radio pre nekoliko decenija.“
Chick D (Public Enemy, 2023)

„Diamonds And Pearls“ je bio trinaesti studijski album kojim je Prince svetu predstavio prvenstveno novi bend The New Power Generation kao i novu etapu su svom autorskom radu. Na njemu je napravio savršeni miks hip-hopa, repa, soula i gospela što je bilo prilično revolucionarno u tom trenutku. Nakon osamdesetih koje je obeležio vrhunskim izdanjima kao što su „Purple Rain“, „Sign o’ the Times“ i „Lovesexy“, Prince je u novu deceniju zakoračio kao neprikosnoveni muzičar i vrhunski performer.

Povezana vest:  Satnica Balkan Streets Festivala

Reizdanje ovog albuma fanovima će pružiti širi uvid u Princeovo stvaralaštvo u tom periodu. Pored remasterovanih na albumu će se naći do sada neobjavljene pesme kao i dvočasovni snimak koncerta koji su Prince And The New Power Generation priredili pred polazak na svetsku turneju. Njegov izlazak je planiran za kraj oktobra i biće dostupan u nekoliko verzija.

„Super Deluxe Edition (7 CD+BlueRay i 12 LP+Blue-ray)“ pruža kompletan uvid u tadašnje Princeovo stvaralaštvo sa čak sedamdeset pet snimaka. Pored standardne verzije albuma, tu su „B“ strane singlova, „Gett Off (Damn Near 10 Min. Mix)“, alternativne verzije i koncertni snimak iz Princeovog kluba „Glam Slam“ u Mineapolisu koji je dostupan i u video formatu (Blue-ray).

Povezana vest:  Održana prva serija Koncerta za bebe i decu Slobodana Trkulje!

Tu je i izuzetno bogat buklet ilustrovan sa do sada nikada objavljenim fotografijama čiji su autori Princeovi bliski saradnici, novinari i prijatelji. Izdanje će biti dostupno i u verzijama „Deluxe Edition“ (2CD / 4LP), „Remastered album“ (1CD / 2LP, clear „Diamond“ vinil).

Nakon odlično pripremljenih reizdanja Prinecovih albuma „1999 Super Deluxe Edition“ (2019) i „Sign O’ The Times Super Deluxe Edition“ (2020) fanovi i zaljubljenici u pop kulturu i muziku sa velim nestrpljenjem očekuju objavljivanje još jednog epohalnog reizdanja iz Princeove zaostavštine.

Album „Diamonds And Pearls“ je po izlasku imao ogroman kulturološki uticaj i ostvario je fantastične rezultate što se prodaje tiče. Prince je trijumfovao na svim poljima. Krenuo je na veliku svetsku turneju koja je podrazumevala sveobuhvatnu seriju koncerata po Evropi i Japanu a prvi put je nastupio i u Australiji. Različitost, spektakularna širina tema i muzika uobličena senzacionalnim i monumentalnim aranžmanima, svrstavaju ovo izdanje među najvažnija u istoriji popularne muzike dvadesetog veka.

Povezana vest:  Svetska premijera filma „Yu Grupa - Trenutak sna“ Darka Lungulova na FEST-u

U susret objavljivanju „Diamonds And Pearls – Super Deluxe Edition“ 27. oktobra, prethodno će u digitalnom obliku izaći novi snimci iz tog perioda. Među prvima je numera „Alice Through The Looking Glass“ kao i nikada objavljena verzija pesme „Insatiable“ (Early Mix – Full Version)“ koje su dostupne na svim striming servisima od 24. avgusta.

Foto: Paisley Park Enterprises Photographer Randee St. Nicholas