Pijanista i kompozitor Andy Pavlov (Andrija Pavlović, LP Duo) održaće 22. decembra u 20h solistički koncert u velikoj sali Doma omladine Beograda na kome će predstaviti žanr nove klavirske muzike (Neoclassical piano music, Indie classical) i to kroz svoje autorske kompozicije u izdanju Universal Music. Već dvadeset godina Pavlović uspešno nastupa sa LP Duom širom sveta u najpoznatijim dvoranama poput Carnegie Hall, Njujork, Kennedy Center, Vašington ili Concertgebouw, Amsterdam. Andy Pavlov stvara jedinstven stil klavirskog zvuka u kome spaja senzitivnost klasike sa minimalizmom, rokenrolom i drugim žanrovima. Pripada globalnoj muzičkoj sceni nove klavirske muzike i autorima poput: Yan Tiersen, Ryuichi Sakamoto, Ludovico Einaudi i dr.

Beogradska publika će ovom prilikom moći premijerno da čuje kompozicije sa njegovog albuma ,,Me and My Love on the Road to Honduras – The Minutes After Infinity for Piano Solo” (Universal Music) kao i najnovijeg albuma ,,Children” koji je u pripremi, a koji je nastao ove godine tokom rezidencijalnog boravka u kući čuvenog holandskog kompozitora Simeona Ten Holta u Bergenu (Holandija).

Povezana vest:  Pesma Lejdi Gage koja se pojavila na internetu falsifikat

Specijalni gost na koncertu je pijanista i kompozitor Pavle Popov, koji je početkom godine objavio album ,,Cascades”, finale autorovog višegodišnjeg projekta ,,Daydreaming“.

Karte za koncert po ceni od 1.200rsd u prodaji su na blagajni Doma omladine Beograda, kao i svim prodajnim mestima efinity.rs i online.

Ovaj koncert ujedno predstavlja i platformu ,,Klavirsko nebo”, koja godinama unazad promoviše novu klavirsku muziku domaćih autora različitog ,,background-a”. ,,Klavirsko nebo” je nastalo 2017. godine kao inicijativa Pop Depresije u saradnji sa LP Duom i Kišobranom.

Povezana vest:  Od danas u prodaji odeća s potpisom Ejmi Vajnhaus

Andy Pavlov je alter ego muzičkog apatrida Andrije Pavlovića koji živi na relaciji Beograd-Amsterdam. Završio je studije na Hochschule fur Musik und Theater Rostock (Nemačka) i doktorirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Poslednjih dvadeset godina Pavlović je aktivan u oblastima avangardne izvođačke i konceptualne umetnosti. Intenzivno je prisutan u stvaranju nove klavirske muzike kao i na rokenrol sceni. Komponuje za film, pozorište i različite oblike vizuelnih umetnosti.

https://andypavlov.lnk.to/Honduras

https://www.instagram.com/andypavlovofficial/

https://www.facebook.com/andypavlovofficial/

Zajedno sa pijanistkinjom Sonjom Lončar osnovao je LP Duo (www.lpduo.com), 2004. godine. Ovi umetnici su lideri pionirskog umetničko-naučnog projekta Kvantna muzika (www.quantummusic.org) i inovatori novog muzičkog instrumenta Duality Portable Hybrid Piano.

Andy Pavlov je dobitnik nagrade “Elle Style Awards” za muziku (2020).

Povezana vest:  "Metalika" priprema koncert na Antarktiku

Pavlović je do sada objavio 14 albuma. Pored LP Dua, posebnu saradnju ostvario je sa Lidijom Andonov, (muzička grupa Sixth June) i američkim kontrabasistom Gregom Koenom (Greg Cohen), na albumu: Lidija Andonov & Andy Pavlov – Mlad i Radostan Homage to Yugoslav Music from the 80s and Beyond, u izdanju muzičke platforme u nastajanju Sweet Sensation (Sixth June, Andy Pavlov).

https://kasurl.com/KhnG8

Tokom četiri godine konkursa Klavirsko nebo napravljena je prava mala regionalna komuna ljubitelja klavira, klasične muzike/indie-klasike i eksperimenata. Epilog je četiri kompilacije, 60 kompozicija, nešto manje od 4 sata muzike i 50 različitih autora iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

https://www.popdepresija.com/

Foto: Petar Petrović