EMA_2011_negative

MTV odabrao Belfast za domaćina 2011 MTV EMAs!!!

Viacom International Media Networks (VIMN), ogranak kompanije Viacom Inc. (NYSE: VIA i VIA.B), danas je objavio da će severnoirski grad Belfast biti domaćin dodele nagrada MTV EMAs 2011. Svečanost prepuna spektakularnih nastupa i brojnih zvezda, 2011 MTV EMAs prenosiće se uživo iz obnovljene Odyssey Arene u Belfastu, početkom novembra 2011. (tačan datum biće naknadno objavljen).

„Živahan noćni život Belfasta i njegova nenadmašna muzička scena, poznata po brojnim novim umetnicima koji osvajaju vrhove svetskih listi, savršena su podloga za jedan od najvećih svetskih muzičkih događaja. Duh Belfasta, kombinovan sa našom stručnošću, pruža savršen temelj za nezaboravan događaj i jedinstvenu noć”, prokomentarisao je Antonio Campo Dall’Orto, izvršni potpredsednik Music Brandsa, VIMN.

Povezana vest:  Psy na inauguraciji južnokorejske predsednice

Pat Convery, Gradonačelnik Belfasta, rekao je: „Divno je što dodela nagrada EMA dolazi u Belfast – jedan od najuzbudljivijih i najživahnijih gradova, s oko 35 posto populacije mlađe od 25 godina. Belfast ima bogatu muzičku istoriju, odavde potiču umetnici kao što su Snow Patrol i legendarni Van Morrison, a sada imamo fantastičnu priliku da predstavimo svoju muzičku baštinu, a uz to damo snažan doprinos našoj ekonomiji.”

„Presrećan sam što je MTV odabrao Belfast. Odluka o tome da ćemo ugostiti tako važan svetski događaj u svom gradu potvrda je onoga što već dugo tvrdimo – da je Belfast mesto na kojem se sve događa.“

Povezana vest:  TAP 011 oduševio fanove svojim nastupom u Areni!

Ministarka turizma Arlene Foster izrazila je dobrodošlicu MTV-u u Severnu Irsku i rekla: “Biti domaćin dodele MTV EMAs nagrada velik je događaj, ne samo za Belfast, već i za celu Severnu Irsku. Presrećni smo što će se Belfast pridružiti elitnom klubu vodećih evropskih gradova koji su ugostili tu prestižnu dodelu muzičkih nagrada.”

“To što ćemo ugostiti dodelu MTV EMAs nagrada sigurno će ojačati prepoznatljivost Severne Irske na međunarodnoj sceni. Nadam se da će oni koji dođu u Severnu Irsku na ovaj spektakularni događaj biti inspirirani da istraže sve što možemo da im ponudimo“, dodala je Arlene Foster.

Povezana vest:  Veliko interesovanje za koncert marokanske pevačice Hindi Zahre: Rasprodata prva dva promotivna kontigenta karata

MTV je takođe objavio planove o pripremi niza lokalnih događaja na području Belfasta kao  uvod u dodelu nagrada EMA.

Događaj posvećen iskazivanju počasti muzici i izvođačima koje fanovi vole, dodela nagrada MTV EMA svake godine se održava u drugom gradu. Prošli gradovi-domaćini bili su Madrid (2010), Berlin (2009), Liverpool (2008), München (2007), Kopenhagen (2006), Lisabon (2005), Rim (2004), Edinburgh (2003), Barcelona (2002), Frankfurt (2001), Stockholm (2000), Dublin (1999), Milan (1998), Rotterdam (1997), London (1996), Pariz (1995) i Berlin (1994).