DRAGAN DOSTANIC I IVAN STEVIC DESNO

Biciklistički sport ima podršku Minstarstva omladine i sporta i OKS na putu do OI 2012.

 

Biciklistički sport i Biciklistički savez Srbije imaju veliku podršku Olimpijskog komiteta Srbije i Ministarstva omladine i sporta Srbije, i zahvaljujući tome u predolimpijskoj godini stvoreni su odlični uslovi za ispunjenje glavnog cilja – plasmana na Olimpijske igre u Londonu 2012. i to u obe discipline – drumskom i planinskom biciklizmu!

Ovo je istakao ne sednici Upravnog odbora BS Srbije predsednik Dragan Dostanić, naglasivši da sa 12 miliona dinara od ministarstva i tri miliona od OKS može da se realizuje kvalitetan program, a u prvom planu biće najkvalitetniji vozači.

Povezana vest:  „Kapriolo" nagrađuje male bicikliste u Bjeljini

– Od minstarstva omladine i sporta, sa kojim, kao i sa OKS, imamo izuzetnu saradnju dobićemo namenski još milion dinara za organizaciju pet trka „Srbija opena“ u planinskom biciklizmu jer smo shvatili da je dobro da budemo domaćini i organizatori i da na svojim stazama sakupljamo olimpijske bodove – naglasio je Dostanić.- Sredstva OKS biće direktno usmerena ka trojici potencijalnih kandidata za London Ivana Stevića i Nebojšu Jovanovića iz Partizana i Žolta Dera iz kragujevačkog Radničkog i oni su izbor komisije OKS na osnovu prepopuruke našeg koordinatora za saradnju sa OKS Branka Banovića, profesora i naše Stručne komisije koju vodi Radimir Pavlović, profesor i koja je u pripremam programa za sezonu dala ogroman doprinos i čestitam na dobrom radu.

Povezana vest:  Miloš Borisavljević treći na trci „Oko donje Austrije“

BSS je ministarstvu predložio dva spiska stipendista, jedan sa deset i a drugi sa nešto više vozača, sa molbom da se razmotre sugestije biciklističke struke u pogledu starosnih granica za dobijanje stipendija. Prihvaćena je i informacija o školovanju operativih trenera u Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi iz Beograda u saradnji sa Sportskim savezom Srbija, a uključena su desetorica biciklističkih stručnjaka. Usvojeni su i predlozi programa svih reprezentativnih selekcija koji su podneli selektori za drumski biciklizam Radiša Čubrić (seniori) i Saša Gajičić (juniori) kao i Ivan Davosir (planinski biciklizam).

Povezana vest:  Trka „Kroz vojvdinu“ stratuje 24. septembra

Utvrđeni su kriterijumi i raspisani konkursi za organizaciju državnih šampionata. Očekuje se uskoro i stav stručne komisije o izveštajima o radu selektora.

Koordinator za školska takmičenja i Šampionat Srbije u biciklizmu za đake je Nemanja Vajs, mladi stručnjak iz Novog Sada.

Prihvaćena je i platforma BSS za kongres Evropske biciklističke unije u okviru kojeg će se održati i kongres Balkanske biciklističke unije. Domaćini su Slovenci u mestu Zreče 5. i 6. marta a u delegaciju BSS su Dragan Dostanić i Petar Rokvić, predsednik i generalni sekretar BSS.