Nakon dva uspešna koncerta u Zrenjaninu i Novom Sadu, u Beogradu će se u MTS dvorani u četvrtak 1. februara od 20 časova održati šou posvećen kraljici rokenrola Tini Tarner, odnosno koncert „Simply the best“ rok simfonije.

Rasprodat koncert Zrenjaninske filharmonije u Srpskom narodnom pozorištu održan početkom novembra, kao i premijerno izvođenje u Zrenjaninu krajem avgusta, pokazali su da u Srbiji postoji ogromno interesovanje za lik i delo Tine Tarner (Tina Turner), ali i spoj orkestra sa rok zvukom.

I beogradska publika će imati priliku da uživa u nekim od njenih najvećih hitova kao što su „Proud Mary“, „What’s Love got to do with It“, „Simply the best“, „We don’t need another hero“, „Private dancer“, ali i u nekim ređe sviranim, a veoma značajnim, Tininim pesmama.

Povezana vest:  Završen 14. Belgrade Beer Fest, 40 koncerata posetilo 480.000 ljudi

Čuvene balade su na prethodnim koncertima raznežile sve prisutne, a brzi ritmovi podigli sve na noge, čemu je doprinelo i izvanredno dirigovanje Mikice Jevtića. Osim najuticajnijih i najpoznatijih pesama kraljice roka, prisutni će moći da čuju i numere muzičara koji su delovali u sličnom periodu kada i Tina Tarner.

Vokalna solistkinja Julijana Vincan svojom pojavom, energijom, koreografijama, i naravno glasom oživljava sećanje na Tinu Tarner, dok će Aleksandar Bojović izvesti pesme bendova kao što su „Gun’s and roses“, „Deep purple“, „AC/DC“, ali i čuvene duete koji su obeležili Tininu svetsku karijeru.

Povezana vest:  40 GODINA OD PRVOG ALBUMA GRUPE TIME

Za razliku od prethodna dva koncerta, glavni novitet je što će na sceni biti data veća uloga fantastičnim pratećim vokalima, koji će imati i neke svoje solo numere, ali i koreografije koreografkinje Jovane Ikonić, koje će izvoditi zajedno sa Julijanom.

Svi koji žele da dožive veče puno energije i strasti, i vide šou koji rasplamsava sećanje na rok legende svetske muzičke scene, ulaznice mogu da nabave putem sajta MTS dvorane.

Povezana vest:  Džastin Biber nastupio u Sidneju I napravio ludilo!

Podsetimo, Zrenjaninska filharmonija imaće koncert u MTS dvorani i 17. marta, kada nastupa sa bendom „Black Metallica tribute“ u okviru projekta „Black Simphony“, za koji se ulaznice takođe mogu nabaviti na internet stranici MTS dvorane.

Foto: Srđan Doroški/Pabllography