Jedna od najaktuelnijih regionalnih pop umetnica nove generacije, tam započinje godinu singlom koji će zagrejati srca slušalaca u hladnim zimskim danima i vratiti sećanja na najlepše uspomene! Pesma „dugo“ donosi privlačan zvuk latinoameričke baćate, dok se emotivna lirika osvrće na nostalgičnu priču o letnjoj ljubavi. Iako je prethodnu godinu obeležio vatreni singl „mila“ nastao u saradnji sa Jymenik, tam se na novom izdanju vraća svojoj nežnijoj strani. Pored singla koji će zasigurno osvojiti radijski etar, predstavljen je i eteričan muzički video za čiju je umetničku direkciju bila zadužena sama tam.

GLEDAJ VIDEO OVDE

„Oduvek sam inspirisana latinoameričkom kulturom i u momentu kada me ništa nije kreativno pomeralo sam se prepustila poznatom zvuku koji oduvek volim — baćati. U baćati je uvek prisutna senzualnost, ali se često prepliće i sa tugom, zbog čega sam odlučila da napišem ovu pesmu koja budi nostalgiju za letom i čežnju za letnjom ljubavi. Često se šalim sa prijateljima da je ovo seksi tužna pesma i volela bih da ljudi uživaju uz nju, igraju uz nju i da pate uz nju na oslobađajuć način“, poručila je tam.

Povezana vest:  Sjajan nastup Saše Kovačevića u Magacinu

Singl „dugo“ predstavlja prvu saradnju između tam i producenta Novaka Aškovića i donosi pravo osveženje u muzički katalog mlade umetnice. Kreativni tim sa kojim je radila na spotu čine direktorka fotografije Sunčica Zurković i rebra studio.

„Ovo je prvi singl koji sam radila sa producentom Novakom Aškovićem i prva pesma u kojoj imam živ akustični instrument – gitaru koja je bila nezaobilazni deo ovog projekta. Kao i sama pesma, vizual je inspirisan dihotomijom dveju boja – bakarnom i belom. Sa jedne strane su toplina i snaga još uvek zagrejanih osećanja, dok su sa druge beznađe, samoća i nostalgija. Nadam se da će ova pesma inspirisati puno ljubitelja plesa, a mi svakako pripremamo koreografiju za nastupe, kao i još jedan vizual sa fokusom na plesni pokret“, dodala je muzičarka.

Povezana vest:  Nina Badrić na probama

Nasuprot seksipilnim singlovima „mila“ i „pogana“, prethodni muzički period za tam su obeležile numere „rizik“, „panonija“ i „samo ne ovde“ nastale u saradnji sa producentom Damjanom Blažunom tokom muzičarkinog boravka u Berlinu. One predstavljaju potpunu liričku ispovest i bez zadrške govore o najiskrenijim emocijama autorke. Nakon njih, usledio je remix singla „rizik“ koji je nastao kroz kolaboraciju sa hrvatskim muzičkim sastavom pocket palma, a uz njega je predstavljen i movement visual čiju kreativnu direkciju potpisuje sama muzičarka.

Povezana vest:  MTV VAM POKLANJA NOVI ALBUM IGORA GARNIERA „LOVE IS TAKING CONTROL“

Mlada kantautorka i balkanska pop zvezda u usponu, tam uveliko priprema teren za svoj debitantski studijski album na kom će zasigurno, kao i do sada, pokazati potpuno novu dimenziju svog umeća. Ova godina će za muzičarku biti veoma produktivna, a dok iščekuje novitete iz njene muzičke kuhinje publika može da uživa u numeri „dugo“!

Izdanje „dugo“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://tam.lnk.to/dugo

Foto: Sunčica Zurković