Krhka dama moćnog glasa Ivana Vladović dobro je poznata fanovima nacionalnog takmičenja „Pesma za Evroviziju“ i same Evrovizije. Godine 2019 na tadašnjoj „Beoviziji“ nastupala je s baladom „Moja bol“, a 2022 u duetu sa Jovanom Stanimirović izvela je numeru „Prijaće ti“.

Sem toga, Ivana je tri puta učestvovala na Evroviziji kao prateći vokal – 2015 u Beču uz Nenada Kneževića Kneza, 2018 sa Vanjom Radovanovićem i naredne godine sa Nevenom Božović u Tel Avivu.

Ovog puta, rešila je da se takmiči numerom „Jaka“ koju je napisao njen dugogodišnji saradnik Milan Stanković SevdahBABY. „Ovu pesmu posvećujem svim devojkama i ženama, jer smatram da smo jake i onda kada mislimo da smo slabe. Brz i savremen način života stalno nam nameće nove zadatke i izazove, koje je sve teže rešiti. Emotivne i ranjive, mi moramo da nađemo snage da budemo superiorne u svim segmentima života, a da pritom ostanemo ženstvene i nežne. I zato je „Jaka“ omaž slabijem polu, koji je sve sem slab“ ističe Ivana.

Povezana vest:  tam singlom „dugo“ budi sećanja na letnju ljubav

https://www.youtube.com/watch?v=wQqA-sM-ESg

Vladovićeva među svojim kolegama slovi za vrhunskog profesionalca, jer je sa mnogima sarađivala kao prateći i studijski vokal, a njen glas često čujete u reklamama i sinhronizacijama. Pored decenijskog staža u bendu Euterpa, od 2010 godine radi kao vokalni učitelj i mnoga poznata imena su kod nje učila i uče tehniku i različite stilove pevanja.

Stoga u „Pesmu za Evroviziju“ ulazi hladne glave i s maksimalnom verom u sebe.

Povezana vest:  Predstavljeni učesnici BDFL 2015 i najavljen revijalni start

„Nije moje da upoređujem svoju i pesme ostalih takmičara – to je posao žirija i publike. Ima tu divnih numera, sjajno otpevanih i odlično produciranih. No, mnogo toga zavisi od atmosfere, kvaliteta performansa i sreće. Ja ću „Jaku“ izvesti na najbolji mogući način, nadajući se onoj narodnoj „treća sreća“. Ako vam se bude svidela, podržite me“, poručuje Ivana.

Povezana vest:  Srbija ponovo učestvuje na Dečjoj pesmi Evrovizije

Pored Vladovićeve, na nacionalnom izboru za predstavnika na Evroviziji učestvuje još 27 takmičara. Isti će nastupati u dva polufinala 27 i 29 februara, a najboljih 8 iz obe večeri takmičiće se u finalu 2 marta na programu Radio televizije Srbije.

Foto: Gojko Krnić