30_Seconds_to_Mars_promo_shots

30 Seconds to Mars u Zagrebu 10. juna na Mars festivalu

Kalifornijski rokeri 30 Seconds to Mars nastupiće ove godine u Zagrebu. Bend dolazi na ovogodišnje izdanje Mars festivala koji se momcima u čast ove godine zove 30 Seconds to Mars festival. Fest će se održati 10. juna, još se ne zna tačno gde.

Nakon što su prošle godine premerno u ove krajeve doveli Skunk Anansie, i ove godine Mars festival se potrudio dobiti svojevrsnu ekskluzivu – prvi ikada nastup u ovom regionu grupe Thirty seconds to Mars! Predvođeni Jared Letom na gitari i vokalu, 30STM danas su jedan od najaktualnijih svetskih rock bendova, u punom naponu snage, te ime koje nosi najveće evropske i svetske festivale. Lollapalooza, Download, Rock Am Ring i Frequency samo su neki od festivala na kojima su svirali u ulozi headlinera nakon objave albuma „This is War“, njihovog trećeg studijskog izdanja do sada. Ukupno je bend prodao više od 6 miliona primeraka svojih albuma, njihovi spotovi do sada su pogledani više od 150 miliona puta na YouTubeu, a dobitnici su i nekoliko MTV, Fuse i Kerrang godišnjih muzičkih nagrada.

Povezana vest:  Globalni trendseter i legenda elektronske muzike – Marco Carola vraća se u Beograd

Braća Leto (Shannon na bubnjevima i Jared na vokalu i gitari) osnovali su Thirty seconds to Mars 1998. u Los Angelesu. Moderna pop kultura Jareda Leta pre svega pamti kao jednog od najistaknutijih holivudskih glumaca mlađe generacije (Rekvijem za snove, Klub boraca, Američki psiho, Soba panike itd), iako je on originalno početkom 90-tih u Los Angeles stigao tražeći sreću u muzičkoj karijeri. Istu je ponovno oživeo kasnije u pauzama rada na filmovima, da bi se unazad nekoliko godina potpuno posvetio muzici i bendu Thirty seconds to Mars. Za domaće fanove posebno je zanimljiva i činjenica da gitaru u bandu svira Tomo Miličević, američki državljanin bosanskog porekla koji je već godinama rute turneja nekako pokušavao usmeriti k tome da konačno dođu u Hrvatsku. Sada mu je konačno to i uspelo.

Povezana vest:  Renomirani pijanista Stiv Kun gost 17. Pančevačkog Jazz festivala

Thirty seconds to Mars kao glavno ime predvode ovogodišnji, treći po redu Mars festival, koji se održava u Zagrebu, u petak 10. juna.

Informacije o lokaciji, ceni ulaznica i početku njihove prodaje biće objavljene u ponedeljak, 07. marta.

Na ljubljanskom delu festivala headliner Moby koji će nastupiti 26. maja.