kump_pobedjuje_2010

Čubrić izabrao za trku u Trstu

Selektor seniorske reprezentacije Srbije u biciklizmu Radiša Čubrić, odredio je vozače za prvu trku u sezoni “Trofej ZSDII” u Trstu 6. marta.

Voziće Žolt Der (Radnički, Kragujevac), Esad Hasanović, Dragan Spasić, Nikola Stefanović, Nikola Kozomara, Jovan Zekavica, Nebojša Jovanović (svi Partizan “Pauer muv”) i  Marko Stanković (Metalac Kraljevo)

– Ušli smo u važan deo sezone – kaže Čubrić.- Počinje lov na olimpijske bodove, a već smo imali problema, jer u našem sportu ništa nije sto procenata sigurno. Loše vreme nas je nateralo da ponovo pobegnemo u Istru i dosta pokvarilo ono što smo uradili na zimskim priprema u Crnoj Gori.  Takođe, Žolt Der je iz porodičnih razloga morao da prekine turneju po Argentini i vratio se pravo u sneg i led. On je, međutim veliki borac, siguran sam, da će dati sve od sebe na ovim trkama. U Istri nam se priključio i Ivan Stević koga je dobro prodrmao jak grip i još nije na nivou forme sa crnogorskog primorja.

Povezana vest:  Ništa novo u vožnji na hronometar – Srbi na začelju

Čubrić je dao poštedu Stevića za ovu trku, ali računa na njega na dve naredne “Trofej Poreča“ 13. marta i potom, od 17. do 20. marta, etapnu „Istarsko proleće“. Obe trke se voze za bodove u Evropa turu koji su nam veoma značajni za odlazak na Olimpijske igre u Londonu 2012.

– Dobro je što su vozači Partizana na vreme pobegli iz zavejanog Beograda jer reprezentacija nije ista bez njih – – dodao je Čubrić.- Pripreme pred ove trke omogućio nam je Olimpijski komitet Srbije, to je dragocena pomoć u predolimpijskoj godini i potvrda da težimo istom cilju – ispunjenju olimpijske norme. Računam da bodove u ovoj fazi mogu da nam donesu Der i Hasanović, adut iz rukava nam je Kozomara. U drugom delu sezone Stević i Jovanović poneće veći deo tereta.

Povezana vest:  Nebojša Jovanović drugi na “VN Dobriča” u Bugarskoj

U Istri je inače oko 300 biciklista iz desetak zemalja. Pridružiće im se i ekipa mladog bicikliste subotičkog Spartaka Gabora Kase Manisa (Turska) u čijoj će majici voziti i u Trstu i na dve trke u Istri.

– Kasa je u novom klubu odlično primljen i dobro je što će biti i na ovim trkama – dodao je Čubrić.- Važno je da osvojimo bodove u Istri, jer odavno nismao imali uspeha na tako jakim trkama sa svetskom konkurencijom. Napravila bi se i prava atmosfera u reprezentaciji. Imamo dobre vozače, stvorili smo dobre uslove za pripreme i rad, program trka je veoma kvalitetan i nema razloga da ne uspemo…

Povezana vest:  Rajko Čubrić ponovo izbaran za predsednika BK Metalac iz Kraljeva

Esad Hasanović je 2009. u Trstu iznenadio ceo biciklistički svet sjajnim begom i na kraju je osvojio drugo mesto i zaradio 30 bodova…Prošle godine pobedio je Slovenac Kump, na 21. mesto plasirao se Der.