vlada_divljan2

Proslavite prvi vek Dana žena sa Divljanom u Domu omladine!

Vlada Divljan i njegova Nevladina organizacija 8. marta vraćaju se u veliku dvoranu Doma omladine Beograda (DOB) kako bi proslavili (prvih) sto godina Dana žena, uz specijalne goste Svi na pod i Ljetno kino, koje predvodi legendarni bivši gitarista Filma Maks Juričić. U prodaji još možete naći određen broj pojedinačnih (1.200 dinara) i Karti za dvoje (2.000 dinara) na blagajni DOB, kao i preko mreža Kardservisa i Eventima.

Već tradicionalni, treći osmomartovski koncert u Beogradu nekadašnjeg Idola Divljana prilika je i da se obeleži stota godišnjica Međunarodnog dana žena, koji je prvi put obeležen neverovatno davne 1911. godine na inicijativu komunističke Druge internacionale.

-Posle toliko vremena i promene društveno-političkog sistema 8. mart je dobio neke potpuno drugačije konotacije. Ipak, 8. mart je praznik koga se vredi sećati, jer je pre svega ustanovljen kao podsetnik na začetke ostvarivanja ženskih prava. Ima dobru i pametnu priču i mislim da ima više razloga da ga slavimo nego mnoge druge praznike, možda manje bitne – kaže Divljan.

Povezana vest:  Američki reper XXXTenacion, predstavlja svoj novi album "?"

Pred novi susret sa beogradskom publikom Divljan se pobrinuo da posle dužeg vremena izbaci novu pesmu – singl „Zvuk ulice“, snimljen u saradnji sa sve popularnijim beogradskim sastavom Svi na pod!, čiji će se deo članstva pojaviti kao gosti koncerta u DOB-u.

-‘Zvuk ulice’ me ponukao da nastavim više u tom pravcu, da snimim što više pesama ove godine i da se što više skoncentrišem na ploču koju radim. Do sada me više puta izbacivala iz koloseka neka filmska muzika, ali sad sam rešio da ove godine napravim pauzu u radu na njoj i pokušaću da novu ploču konačno privedem kraju. Snimio sam jednu pesmu ‘Zvuk ulice’ i u tom naletu želim da nastavim dalje – otkriva Divljan.

Pored novih pesama, Divljan trenutno radi na sakupljanju materijala za svoj kompilacijski CD primenjene muzike, čiji je radni naslov „Muzika za ekran, binu i lift“, i koji bi se mogao pojaviti do kraja ove godine.

Povezana vest:  Deset najboljih bendova BDFL u bašti KST-a 23. juna

-Želim da objavim taj CD jer sam shvatio da imam jako puno raznorazne muzike, pravljene još od 1980/81. godine pa do danas, koja je širem auditorijumu uglavnom nepoznata. U svakom slučaju, biće to neka vrsta preseka moje ‘filmske’ karijere, no težište na ovom CD-u neće biti na pesmama i muzici od pre četvrt veka, već na instrumentalnoj muzici snimljenoj u novije vreme, raznim temama iz dokumentarnih i igranih filmova, pozorišnih predstava itd  – kaže Divljan.

Osim Svi na pod, u DOB-u Divljanu gostuje bend iz Postira na Braču – Ljetno kino koji predvodi nekadašnji gitarista Filma, Le Cinema i Vještica Maks Vilson (Max Wilson), odnosno Mladen Juričić.

-Ljetno kino je nov Maksov bend, neka vrsta vrlo inventivnog kaver benda i potpuno se razlikuje od svega što je Maks do sada radio. Maks je jedan od prvih muzičara iz Zagreba koje sam upoznao, a to je bilo krajem 1980. godine na Subotičkom festivalu. Nekako smo se odmah zbližili. To je prijateljstvo koje traje decenijama – kaže Divljan.

Povezana vest:  Posthumni album Majkla Džeksona stiže u novembru

Osim što će se pridružiti Divljanu na velikoj pozornici, Ljetno kino će nakon završetka koncerta u Klubu DOB-a do kasno u noć na svojevrsnom „after partiju“ zabavljati svirkom zainteresovane. Beograđane (za istu cenu) umesto jednog očekuju dva koncerta!

Sve u svemu, Divljan poručuje:

-Napisao sam gomilu ljubavnih pesama i uvek je bilo dosta ženske publika na mojim koncertima, drago mi je što sam u čitavu priču oko 8. marta krenuo, i nadam se da ćemo je održati još neko vreme. Sa prethodna dva osmomartovska koncerta, sudeći po reakcijama najviše po Fejsbuku, publika je otišla zadovoljna i srećna. Shvatili su taj mali odmak i ironiju u čitavoj stvari.