Najveća dodela radijskih nagrada u regionu ,,Naxi Zvezda“ ove godine održaće se 28. maja u Pozorištu na Terazijama sa početkom. Prestižne nagrade biće uručene autorima i izvođačima domaće pop muzike koji su obeležili godinu za nama.

Glasanje za ovogodišnju dodelu počelo je 10. maja i trajaće do 28. maja, a publika može da glasa za svoje favorite u šest kategorija i izabere pevača i pevačicu godine, album godine, pesmu godine, muzičku saradnju godine i koncert godine. Pored nagrada publike, urednički kolegijum Naxi radija uručiće Naxi Zvezdu za sva vremena, Naxi Zvezdu za izuzetan doprinos muzici,  dve Naxi Zvezde za projekat godine i Naxi Zvezdu za najbolje stilizovanu muzičku zvezdu koja se dodeljuje u saradnji sa Story magazinom.

Povezana vest:  MARTIN GARRIX I SHAY MITCHELL MEĐU PREZENTERIMA NAGRADA NA 2015 MTV EMA

Nominovani za pevača godine su Sergej Ćetković, Boris Režak, Tony Cetinski, Matija Cvek i Milan Bujaković, dok su za pevačicu godine nominovane Jelena Tomašević, Aleksandra Radović, Marija Mirković, Kaliopi i Vanna. Nominovani u kategoriji za Muzičku saradnju su Marija Šerifović i Matija Cvek, Tony Cetinski i Adi Šoše, Ana Stanić i Boris Novković, Jelena Tomašević, Mahir Sarihodžić i Sara Mlutinović za saradnju na pesmi ,,Veruj mi da verujem“, kao i Bojan Marović i Dušan Alagić za pesmu ,,Sve bih dao“.

Povezana vest:  Pink na devetom mestu liste "Billboard Hot 100", Bijonse 14, Rijana 22

Za album godine nominovani su albumi Marije Šerifović, Jelene Tomašević, Marije Mirković i Frajli. U kategoriji Koncert godine nominovani su Gibonni, Tijana Bogićević, Željko Samardžić, Dino Merlin i Hari Mata Hari. Pesme ,,Gospodska ulica“ Borisa Režaka, ,,Rano moja mila“ Jelene Tomašević, ,,Ne zaklinjem se na ljubav“ Aleksandre Radović, ,,Stranac“ Nataše Mihajlović i pesma Marije Šerifović ,,Dolazi ljubav“ nominovane su za pesmu godine.

Povezana vest:  Art Diler se vratio novim singlom

Dobitnicima će nagrade uručiti naši poznati glumci, a svečana dodela biće ispraćena bogatim muzičkim programom i nastupima  najvećih muzičkih zvezda.

Foto: Marija Mlađen/ATA Images