longnight

Zašto ići na Long Night festival? Pa zbog 16x8x23x!

Na prvom Long Night festivalu 26. marta u Domu omladine Beograda nastupiće između ostalih Block Out, čiji gitarista Nikola Vranjković poziva publiku da posebno posveti pažnju povratničkom nastupu legendarnih 16x8x23x!

„Po meni najveći bend na ovom festivalu je 16x8x23x, da se niko ne naljuti. To je nešto što mlađa publika ne bi trebala da propusti, a čitam već po forumima po internetu da se i neki stariji delinkventi spremaju da dođu na taj koncert“, kaže Vranjković.

Gitarista Block Out-a opisuje bend iz Stare Pazove, poznat po pesmama „Miloš Šestić“, „Moja mama snicle tuče“ ili „Kifle s džemom“, kao „jednu specifičnu pojavu devedesetih, bend koji je, koliko god bio zataškavan, sputavan i osporavan od strane nekih kritičara i medija, imao neverovatan broj hitova“.

Bend autorskog dvojca, pevača Vuka Popadića i gitariste Aleksandra Zarića, 12 godina od prestanka rada okupio se za povratnički nastup na „Stejdžu“ Long Night festivala, koji je smešten u Klub Doma omladine. Uz koncertni povratak, 16x8x23x pripremaju remasterizovanje izdanje oba albuma i maksi singla, a u taj posao je uključen uz Marka Njezica i Vranjković.

Povezana vest:  BENDA ZAA SNIMIO SPOT ZA PESMU "SLIDE BABY", PREMIJERA NA MTV KANALU U PONEDELJAK U 20:00

„Radio sam mastering. Ta dva albuma sam kao malo nešto doveo u red, koliko je moglo, ali toliko su i jedan i drugi album zlatni da ta tehnička strana, kad su takvi muzički dragulji u pitanju, nije toliko važna. Voleo bih da njih što pre vidim uživo“, kaže Vranjković.

Istu binu sa 16x8x23x deliće i novosadska Nova, koju je Vranjković već primetio u klubu „Akademija“ kao „veoma prijatno iznenađenje“, dok za banjalučki Sopot kaže: „To je takođe nešto što može da prilično iznenadi publiku. S obzirom da sam ih poslednji put gledao u jednom prepunom beogradskom klubu, nisam siguran da ljudi ne znaju šta je Sopot“.

Nikola kaže da se nada da će stići i do „Bine“ u sali „Amerikana“ da odgleda i odluša Ramba Amadeusa, jer nije bio u Beogradu za njegov prednovogodišnji koncert u Domu sindikata.

Za Autogeni trening iz Nikšića/Podgorice, koji otvaraju program na glavnoj „Pozornici“ u velikoj sali DOB-a, Vranjković kaže da su „već nekoliko godina daleko neverovatan bend, najbolji iz Crne Gore, i među prvih pet na prostoru bivše Jugoslavije“ poslednjih godina.

Povezana vest:  Novi album grupe Njujork Dols u martu

„Drago mi je što je Block Out na Long Night-u. Gledajući na binu na kojoj sviramo, u Letu štukama su mi dragi prijatelji Dino Šaran i Đani Pervan, a sa Darkom Rundekom sam radio (kao tonac) ne znam koliko koncerata, tako da mi je jako drago da se sretnemo jedan put na nekom festivalu zajedno. Za ove bendove koji su kao manje poznati, mislim da će ta reklama i priča oko nastupa na festivalu biti nešto što će njima veoma da znači“, zaključio je Vranjković.

Koncertna agencija Long Play odlučila je da deset godina uspešnog poslovanja proslavi organizovanjem svog prvog festivala nazvanog simbolično „Long Night“, koji će biti održan u subotu uveče 26. marta u Domu omladine Beograda uz nastupe 12 domaćih i regionalnih izvođača na čak tri bine, odnosno u tri dvorane.

Povezana vest:  Počela prodaja ulaznica za koncert Depeche Mode u Beogradu

U velikoj dvorani DOB nalaziće se primereno nazvana „Pozornica“ na kojoj će nastupiti redom – Autogeni trening iz Podgorice/Nikšića, Letu štuke iz Sarajeva, Rundek Cargo trio i Block Out.

Festival „Long Night“ imaće i „Binu“, u malo manjoj sali „Amerikana“, gde vas očekuju The Dibidus, Pips, Chips & Videoclips, Magnifico i Svjetski Mega Car Rambo Amadeus!

Naš festival pripremio je i program u trećoj dvorani DOB-a, Džez klubu, gde će se nalaziti „Stejdž“, pravo mesto za svirku Nove iz Novog Sada, makedonskih Superhiksa, zatim 16x8x23x i Sopota iz Banja Luke.

Long Play će naknadno saopštiti satnicu festivala. Ulaznice za prvi Long Play festival „Long Night“ mogu se naći na blagajni DOB-a, i preko mreža Kardservisa, Tiketservisa i Eventima. U pretprodaji treba izdvojiti 1.490 dinara za pojedinačnu, odnosno 2.490 dinara za „Kartu za dvoje“. UPOZORENJE! Pretprodaja ulaznica po povoljnim cenama trajaće samo do 8. marta, a od tada do 26. marta biće potrebno izdvojiti 1.800 dinara za pojedinačnu, odnosno 3.000 za Kartu za dvoje.