bajaga mtvBajaga na rođendanu Studija B

Momčilo Bajagić-Bajaga nastupiće 1. aprila na svečanosti u Skupštini grada Beograda gde se proslavlja 40. rođendan beogradske radio-televizije Studio B. 
Bajaga će ovaj put nastupiti bez Instruktora, u pratnji Simfonijskog orkestra „Stanislav Binički“. 
Legendarni muzički urednik Studija B Sloba Konjević otkrio je na konferenciji za novinare u ponedeljak u sedištu beogradske medijske kuće da će Bajaga otvoriti svečanosti povodom njihovog jubileja izvođenjem „Buđenja ranog proleća“.
-Bajaga će biti na našem prijemu u Skupštini grada gde će otvoriti svečanost. Njegova želja je bila da otpeva ‘Buđenje ranog proleća’ – rekao je Konjević.
Bajaga i Instruktori u nastavku slavljeničke turneje povodom 25 godina benda održaće koncert 10. aprila u Domu mladih u Sarajevu.
-Vraćamo se u Dom mladih gde strašno volim da sviram jer je to kultno, legendarno mesto. Tu je nastajala sarajevska rok škola. U Sarajevu smo prvi put svirali upravo u Domu mladih mislim da je to bilo negde 1984. godine. Sećam se da je u pitanju bila grupna svirka, pored nas je bilo i Zabranjeno pušenje. Bilo je puno ljudi, strašna gužva, atmosfera je bila fenomenalna. U Dom mladih se uvek rado vraćamo, pogotovo sada na turneji na kojoj slavimo 25 godina. Sjajno je vratiti na mesto gde si na neki način počinjao – kaže Momčilo Bajagić.
Povodom 25 godina od izlaska prvenca „Pozitivna geografija“ (1984) Bajaga i Instruktori su se otisnuli na slavljeničku turneju, koja je počela prošle godine u Severnoj Americi. Da su institucija srpskog i jugoslovenskog rokenrola Bajaga i Instruktori su još jednom dokazali jesenas koncertima u dve ispunjene Cibonine dvorane u Zagrebu i tri Sava centra u Beogradu.

Povezana vest:  Fenomenalan nastup Amadeus benda u krcatom Trokaderu