Najveći balkanski pop pevač Željko Joksimović pre samo mesec dana je objavio spektakularan duet sa Svetlanom Cecom Ražnatović, a već danas nam stiže pravi letnji hit i to na dva jezika! Iz „kuhinje“ velikog kompozitora upravo je objavljena numera „Ela“ na grčkom i srpskom, koji snažno podseća na njegove  najveće hitove od pre 20 godina. Zanimljivo je da je u spotu manekenka Tijana Šarenac, koja je pre tačno 24 godine snimila sa Željkom njegov prvi video spot, za numeru “Habanera”.

Povezana vest:  Željko Bebek priprema koncertne spektakle

LINK ZA PESMU: https://www.youtube.com/watch?v=eokL9AO4_hY

Početkom godine, Joksimović je najavio da nam uskoro stižu nove pesme, a tokom prethodnih dana nastao je pravi metež na mrežama kada je objavio samo kratak tizer numere „Ela“. „Jedva čekamo pesmu, ali i album. Bravo maestro!“, „Prava stvar za leto“ i „Biće ovo hit kao i sve tvoje“, samo su neki od komentara na mrežama nakon objave tizera.

U istoriji naše muzike ne pamti se da je neki izvođač snimio pesmu i na grčkom jeziku. Joksimović je, podsetimo, i u Grčkoj velika zvezda, ali i prijatelj s mnogim njihovim pevačima. Nikos Vertis pevao je s njim na koncertu u Atini i „Lane moje“, a pesma „Olovni vojnik” postala je i svetski hit kada je Antonis Remos odlučio da je obradi. Remos je nedavno nastupio u Beogradu, a Joksimović je bio u publici.

Povezana vest:  Ustanova novi spot Zabranjenog pušenja

Zanimljivo je da Željko govori čak šest jezika i to srpski, ruski, poljski, grčki, engleski i francuski. Kompletnu muziku, aranžman i produkciju nove pesme radio je Željko, a tekst potpisuje Miloš Roganović.

„Sve te pesme koje se nalaze na novom albumu stare su četiri- pet godina i ja ih ljubomorno čuvam u ladici. Zašto ih toliko čekam? Volim da eksperimentišem u muzici, a imao sam i drugih obaveza, ali mislim da je ova jesen pred nama period kada će te pesme biti predane publici, da budu njihovo vlasništvo – izjavio je nedavno Joksimović.

Povezana vest:  X FACTOR, Tamara Milanović: Nastup u Areni posvećujem bratu Duletu!

LINK SA GRČKOM VERZIJOM PESME:

https://www.youtube.com/watch?v=TNWDE0_GO8Q

Foto: Promo