ekv

Rešen spor oko filma EKV-a

 

Advokatska kancelarija JMS, punomoćnik Danice Mladenović, majke muzičara Milana Mladenovića (1958-1994), saopštila je danas da je rešen spor sa diskografskom kućom „Multimedija mjuzikom“ oko DVD izdanja dokumentarnog filma „EKV – Kao da je bilo nekad“.

-Krajem 2010. godine ‘Multimedija mjuzik’ (Multimedia Music) izdala je DVD filma u kojem su bez prethodne saglasnosti nosioca autorskih prava korišćena autorska dela Milana Mladenovića. Nakon vođenih pregovora strane su sporazumno rešile spor u granicama važećih propisa – navodi JMS.

Povezana vest:  MTV TakeOver – S.A.R.S.

Multimedija mjuzik“ je na DVD-iju objavila dokumentarni film „EKV – Kao da je bilo nekad“ autora Dušana Vesića, koji govori o sudbini Mladenovića i ostalih članova uticajnog beogradskog rok sastava „Ekatarina Velika“ (EKV).

Kako navodi JMS, način rešavanja spora je „pozitivan primer u oblasti zaštite autorskog prava u Srbiji i ujedno podsticaj za nosioce prava i korisnike autorskih dela da sporove rešavaju mirnim putem, bez ulaženja u skupe i dugotrajne sudske postupke“.

Povezana vest:  Novi album grupe Magnifico od 15.oktobra u prodaji

-Sa stanovišta zaštite prava autora, ohrabruje spremnost izdavača ‘Multimedija mjuzik’ da brzom reakcijom otkloni povredu prava i spreči nastanak štetnih posledica – ističe JMS.

Advokatska kancelarija je upozorila da se zaštita prava Milana Mladenovića ostvaruje individualno, a ne preko SOKOJ-a, i da će „protiv svih lica koja budu neovlašćeno iskorišćavala njegova dela pokrenuti odgovarajuće postupke u skladu sa zakonom“.

Povezana vest:  U Areni ove godine Tom Džons, Il Divo, Majkl Buble...