DEMO FEST 2010 03

Prijavljeno 438 regionalnih bendova za Jelen demofest u Banjaluci

Za učešće na julskom „Jelen demofestu“ konkurisalo je 438 bendova sa prostora bivše Jugoslavije, što je najveći broj prijavljenih u četvorogodišnjoj istoriji tog banjalučkog festivala neafirmisanih rok izvođača.

Organizatori „Jelen demofesta“, koji će biti održan od 27. do 30. jula na banjalučkoj tvrđavi Kastel, saopštili su danas da se „na konkurs prvog festivala prijavilo 196 bendova, na drugi 304, treći 370, dok je ove godine taj broj još veći 438“.

Povezana vest:  Novogodišnji singl Autoparka

„Konstantan porast broja prijava iz godine u godinu pokazuje da prijateljstvo ‘Jelen Demofesta’ i demo bendova regiona postaje sve snažnije i da je njihovo poverenje u naše ciljeve i misiju iz godine u godinu sve snažnije“, rekla je direktorka festivala Brankica Janković.

Kako se navodi, za učešće na festivalu „najviše je prijava iz Srbije i Hrvatske, primetan je značajan porast broja prijava iz Slovenije“, iz BiH se najviše bendova javilo iz Sarajeva i Banjaluke, a „Crna Gora i Makedonija su takođe pokazale da imaju snažnu demo scenu“.

Povezana vest:  Natali Dizdar prvi put u Srbiji - Dom kulture, 20. decembar

Organizatori su saopštili da će šestočlani žiri do 1. Jula preslušati 876 pristiglih pesama i oceniti ih, a nakon toga će biti određeno kojih 30 bendova će nastupiti na festivalu.

Na „Jelen demofestu“, koji organizuje banjalučka marketinška agencija „Akvarijus ogilvi“ (Aquarius Ogilvy), prvo mesto donosi snimanje albuma u iznosu do 7.500 evra i spot u produkciji regionalnog MTV-ija, za drugo mesto sledi binska oprema vredna 5.000 evra, a treće vredi binsku opremu od 3.000 evra.

Povezana vest:  Kasabijan i Kings of Leon na engleskom festivalu Vi