kreator4776

Treš metal na tvrđavi: Kreator konačno na Eksploziv stejdžu

Najznačajniji evropski treš metal bend , nemački Kreator, napokon dolazi na Eksploziv stejdž Exita, kao rezultat višegodišnjih nastojanja festivala da ih uvrsti u lajn-ap na tvrđavi. Ovo je prvi put da dolaze u Srbiju nakon poslednjeg albuma iz 2009. godine, Hordes of Chaos i nakon rasprodatog koncerta u SKC-u 2007. godine. Hedlajner najvećih evropskih metal festivala 2011, kao što su Metal Camp i Wacken, Kreator postavlja samo jedno pitanje: da li je Eksploziv stejdž dovoljno velik da primi sve obožavaoce benda?

Povezana vest:  Odlična prodaja ulaznica, još mesec dana do koncerta Jessie Ware u Zagrebu

Već skoro trideset godina Kreator drži visoku poziciju na treš metal sceni, zajedno sa bendovima kao što su Slayer, Metallica i Megadeath. Nakon čak dvanaest studijskih albuma, od kojih je poslednji izdat u januaru 2009, i dalje pune koncertne dvorane i festivale širom Nemačke, Evrope i sveta. Nepomirljivi frontmen Kreatora,  Mille Petrozza, ikona najortodoksnijih metalaca, upire prstom u probleme društva bez trunke zadrške, ukazujući na političku nepravdu u stilu samih korena treš metal scene. Novi album opire se čarima moderne produkcije i po rečima autora, stopostotni je odraz lajv nastupa Kreatora, potencirajući sirovu, živu svirku kao vrhunac muzičke komunikacije s publikom. „Mi svoju muziku pravimo na isti način na koji se to radilo sedamdesetih“, tvrdi Petrozza, „Problem je što danas i najgore grupe mogu da zvuče odlično zahvaljujući kompjuterskoj obradi zvuka. Mi to ne želimo. Hoćemo da zvučimo prirodno i zato snimamo albume kao što se to radilo nekada“.

Povezana vest:  Rambo traži saradnike

Explosive bina na dvanaestom Exit festivalu,  za sve one koji vole tvrđi zvuk, dovešće najbolje hardcore, metal i punk izvođače. Tokom četiri dana upečatljivih nastupa Explosive Stage predstaviće najpoznatije, a verovatno i najkontroverznije bendove sveta, a pridružiće im se još brojna imena sa naših prostora koji su predstavnici svih onih koji odbijaju da gledaju svet kroz ružičaste naočare i koji se ne boje da stisnu pesnice i zaurlaju na nepravdu, nemaštinu i političku opresiju.

Povezana vest:  Balašević 15. septembra u Podgorici