Manca_Izmajlova_2

Manca Izmajlova i “Mosfilm” prvi put u Beogradu

Posle velikog svetskog uspeha sa albumom „Slovenska duša“, jedan od najlepših vokala današnjice, Manca Izmajlova uz podršku legendarnog Ruskog državnog orkestra „Mosfilm“ predstaviće se večeras beogradskoj publici.

Koncert „Duša slovenska“ biće održan u Centru „Sava“ i to će biti prvi nastup pred beogradskom publikom čuvenog ruskog filmskog orkestra, predvođenog dirigentom Sergejem Skripkom.

Povezana vest:  MTV BAND 2012 POWERED BY RAY BAN VIŠE OD 240 IZVOĐAČA U PRILICI ŽIVOTA!

Sa Izmajlovom kao solista na violini nastupiće i njen suprug i producent Benjamin Izmajlov, koji je nastupao u najelitnijim dvoranama, predaje na međunarodnim masterklasovima i član je žirija na međunarodnim violinskim takmičenjima, a specijalni gost biće hor AKUD „Lola“.

Izmajlova, „mecosopran anđeoskog glasa“, koju muzička kritika naziva „Ženskim Bočelijem“, uz 160 izvođača na sceni, provešće publiku kroz simfonijske teme koje prikazuju klasičnu i popularnu slovensku muziku, kao i muzičke hitove iz poznatih slovenskih filmova, izvedene u novim aranžmanima u „crossover“ stilu.

Povezana vest:  Bieber i Selena trude se da im veza uspe

Ruski državni orkestar “Mosfilm” ima tradiciju dugu nekoliko decenija, tokom kojih je snimao muziku za sve najveće ruske, ali i mnogobrojne svetski poznate filmove. Neki od njih su „Rat i mir“, „Moskva suzama ne veruje“, „Aleksandar Nevski“, „Sibirski berberin“ i Oskarom nagrađeni film Nikite Mihalkova „Varljivo sunce“.

Sergej Skripka, koji će predvoditi orkestar na beogradskim koncertima, već 30 godina je umetnički vođa i glavni dirigent “Mosfilma”, a nedavno je nagrađen i najprestižnijom ruskom Državnom nagradom za životno delo.

Povezana vest:  Večeras uživajte uz Plavi orkestar

Karte za koncert „Duša slovenska“ mogu se nabaviti po ceni od 1.650 dinara, 1.950 dinara, 2.450 dinara i 2.750 dinara.