IrieFM-1

Koncert benda Irie FM u petak, 29. apria u Domu omladine

Jedan od naših najboljih reggae bendova na reprezentativnom nastupu u Domu omladine Beograda, promoviše debi album „Skills of the Youths“

„Irie je stanje svesti kojem se teži, jedna pozitivna svakodnevica koja ima svrhu” kaže Vukašin Marković, nekadašnji član kultnog benda Eyesburn, današnji lider i autor pesama IrieFM–a, koji ovako predstavlja ideju oko koje je okupljeno deset odličnih muzičara.

IrieFM počeo je svirajući tradicionalni roots reggae s dosta jazzy duvačkih trenutaka. Kako je bend sazrevao, njihova muzika je poprimila dosta dub, soul i punky reggae senzibiliteta. Godine 2006. su pozvani da otvore koncert najvećeg dancehall umetnika današnjice, Capletona, posle koga stižu u Del Arnov D.A.B. Ing studio u kome nakon dve godine nastaje debi „Skills of the Youths“. Karijera ove desetorke se nastavlja odlaskom u Indiju i potpisivanjem izdanja za World Music i celo tržište istočnog podkontinenta zajedno s imenima kao što su Sade, Richard Bona ili John McLaughlin. Povratak s istoka otvara IrieFM za brojne koncerte širom Srbije i regije. Bend je nastupao na Exitu četiri puta za redom, a festivalski niz čine još i Trenchtown, Supernatural, BELEF, Demofest, Jelen Pivo Live, Dani Beograda, dok su u maju ove godine bili predgrupa čuvenim Thievery Corporation na njihovom koncertu u Beogradu.

Povezana vest:  Besplatan koncert grupe FISH IN OIL u DKSG, petak 12.2.

Irie FM je vokalno – instrumentalno iskustvo koje broji devetoro ljudi, okupljenih oko jedne ideje. Ta ideja je jedinstvo u stvaranju muzike za mlade ljude. Bend svira roots reggae na originalni način uz dub verzije svih pesama koje se izvode uživo kao “Showcase” verzije. Autorsku muziku benda interpretira kompaktna postavka instrumenata koju čini pored ritam sekcije i duvačka sekcija: bubanj, bas, ritam i solo gitara, klavijature, perkusije, dva trombona, saksofon i truba.

Povezana vest:  Kristina Milijan rodila devojčicu

Irie FM su:

VUKAŠIN MARKOVIĆ – vocal & trombone

NIKOLA ĆIROVIĆ – drums

ANDREJ PAVLOVIĆ – bass

DARKO ADAMOVIĆ – keyboards

SLOBODAN JOVANOVIĆ – rhythm & lead guitar

IGOR VINĆETIĆ – percussions

SAVA MATIĆ – trumpet

OGNJEN ČUKIĆ – trombone

ANDREJA BUĆAN – saxophone

UROŠ MILOJEVIĆ – sound & dub master

Povezana vest:  Nova Pinkova zvezdica je maestralni Roko Blažević!

Petak, 29. april – DOB/Amerikana u 21:00- DOB/Amerikana u 21:00

Karte su u pretprodaji na Blagajni DOB, po ceni od 400 dinara.