guano_apes

Guano Apes večeras u Beogradskoj areni

Nemački bend “Guano ejps” (Guano Apes) održaće koncert u Beogradskoj areni, a kao predgrupa nastupiće beogradski sastav “Rer” (Rare), najavio je organizator  „Avalon produkcija“.

Slavna grupa, koju predvodi harizmatična pevačica Sandra Nasić, početkom aprila krenuo je na povratničku turneju sa novim albumom „Bel Air“, a ovo će biti njihov prvi nastup u Srbiji.

“Guano ejps” se smatraju jednim od najznačajnijih bendova na alternativnoj sceni, čiji su hitovi „Open Your Eyes“, „Big In Japan“ i „Lords of the Bords“ pored uspeha na top listama, postali i jedan od simbola snouborda i ekstremnih sportova.

Povezana vest:  Mare objavio novu pesmu i spot

Posle petogodišnje pauze grupa se vraća na scenu u postavi koja im je donela svetsku slavu, pa energični vokal, Nasićevu, ponovo prate gitarista Henin Rumenap (Henning Rümenapp), basista Stefan Ude i bubnjar Denis Pošvata (Dennis Posćwatta).

Njihovi prvi koncerti nakon pauze, 2009. godine obeležili su neke od najmasovnijih festivala u Evropi, među kojima su nemački „Rock am Ring“, „Rock im Park“, austrijski „Nova Rock“ i verovatno najveći evropski open-air festival „Przystanek Woodstock“ u Poljskoj, koji je te godine okupio neverovatnih 450.000 ljudi.

Povezana vest:  POZNATA SATNICA "NEW DIVAS" FESTIVALA

Bend je nastao 1994. godine u nemačkom gradu Getingenu, da bi već dve godine kasnije pobedio na takmičenju bendova sa pesmom „Open Your Eyes“ koja postaje hit singl širom sveta za nepunih godinu dana.

Njihov prvi album „Proud Like a God“ (1997) postaje platinast uz singlove „Rain“ i „Lord of the Boards“. Bend je ubrzo uspeo da se probije na veliko američko tržište, nastupajući na rasprodatim koncertima i velikim festivalima pred desetinama hiljada fanova.

Povezana vest:  Velika EU žurka 12. maja u Hangaru – Alphaville prvi put u Srbiji

Uspeh se nastavlja 2000. godine kada izdaju album „Don’t Give Me Names“ sa kojeg se izdvaja popularni singl „No Speeć” i već kultna pesma „Big In Japan”, ali posle trećeg albuma „Walking on a Thin Line“ (2003), iscrpljujućih turneja i objavljivanja kompilacije najvećih hitova,  članovi “Guano ejpsa” 2005. godine donose odluku da se povuku sa scene i posvete svojim solo karijerama.