hladnopivo_2011

Hladno pivo stiže u subotu!

Zagrebački sastav Hladno pivo objaviće dugoočekivani novi CD album „Svijet glamura“ u subotu 16. aprila istovremeno u Hrvatskoj, Srbiji i ostalim republikama bivše Jugoslavije. U Srbiji je izdavač Metropolis Records/Menart.

Prva u nizu promocija „Svijeta glamura“, na kojoj će se članovi Hladnog piva družiti sa fanovima i potpisivati diskove, biće održana na dan objavljivanja albuma 16. aprila od 19.00 u kinu „Europa“ u Zagrebu. Uskoro sledi Beograd…

-Nakon četiri godine, hrpe koncerata, stotine tisuća posjetitelja, milijun dobrih trenutaka, nakon što se album „Knjiga žalbe“ već vjerojatno izlizao od količine vrćenja po CD playerima, došlo je vrijeme za novi album Hladnog piva! Predprodukcijsko razdoblje, Hladno pivo i producent Edi Cukerić proveli su na tajnoj lokaciji u šumi smislivši nove pjesme, a potom u Novom Mestu u Sloveniji snimili su 12 koje će naći svoje mjesto na albumu nazvanim ‘Svijet glamura’ – saopštio je Menart.

Povezana vest:  Sahrana Ejmi Vajnhaus sutra uz prisustvo samo najbližih

-Prošlo je dosta vremena, ali mi albume radimo po uzoru na Olimpijadu. Ona je svake četiri godine, pa tako i naš album – reče pre nekoliko dana trubač Stipe B. Mađor Jutarnjem listu.

Bubnjar Mladen Subošić-Suba otkriva da album zvuči kao da je „Frank Zappa sreo Johnnyja Casha, pa su navratili na piće kod Darona Malakiana iz System of a Downa, a tamo su baš na ručku bili Till Lindemann iz Rammsteina i Fat Mike iz NOFX-a, i onda su odlučili izbaciti sve frustracije i taman da sve izbace, nailazi Beethoven s kanticom steroida“.

Povezana vest:  MTV Push za septembar: OWL CITY & CARLY REA JASPEN „GOOD TIME“

-Kao što je i priprema za njega izgledala, tako izgleda i album – raštrkano i šaroliko. Svega tu ima – glamura, groteske, parodije. Nismo se kočili ni sekunde i u kojem je smjeru sve krenulo, u tom smo smjeru išli. To je neko naše viđenje društva danas, izbacivanje naših frustracija, a naglasak albuma je na pojedincu, na ljudima koji se osjećaju drugačije. Potencira ljudsku različitost, odnosno stav ‘takav sam, mogu biti takav i što ti smeta što sam takav’ – kaže Suba.

Povezana vest:  Prodaja karata za Evrosong od ponedeljka

Frontmen Mile Kekin kaže da se u „Svijetu glamura“ nalaze Severina, kontroverzni gradonačelniik Splita Željko Kerum, stranka Hrvatska demokratska zajednica i Selin (Celine) Dion, ali „u biti nijedna pjesma nije o njima, oni su sporedni likovi, dio priče“.

-Moram reći da je (album) šarolik ako usporedimo žanrovski i tematski pjesme, ali kada ih svih 12 poslušate od početka do kraja, ipak imate osjećaj da sve spadaju na taj CD. Album je bliži ‘Šamaru’ nego ‘Knjizi žalbe’ – kaže Mile.