Irena-Blagojevic-1

Specijani gosti na sutrašnjem koncertu Irene Blagojević!

Irena Blagojević, veliki novi talenat naše jazz, pop i soul muzike, stvaralac vrhunskog glasa, koja već ima svoju vernu publiku, na prvom velikom solističkom koncertu, u petak 15. aprila u Velikoj sali Doma omladine, beogradskoj publici predstaviće album prvenac “Jutro bez ljubavi”, praćena vrsnom ekipom domaćih jazz muzičara. Tom prilikom kao njeni specijalni gosti nastupiće reditelj Milorad Milinković („Čitulja za Eskobara“, „Zduhač znači Avantura“, „Mrtav ‘ladan“,“Potera za Sreć(k)om“) i Dejan Ivanović, tekstopisac i kompozitor, i to u izdanju u kojem ih šira javnost ne poznaje: kao vrlo talentovani pevači!

Povezana vest:  Nazire li se kraj The Wanteda, Max George snimio duet sa slavnim Flo Ridom!

Karte za koncert Irene Blagojević su u prodaji na Blagajni DOB, po ceni od 500 dinara, a koncert počinje u 21h.

Irena Blagojević je diplomirala flautu na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu i do 2000. godine ozbiljno je gradila karijeru flautistikinje, radeći istovremeno i kao profesor  flaute. Taj period u njenoj karijeri obeležili su brojni nastupi, solistički koncerti, koncerti sa kamernim orkestrom, festivali, takmičenja i brojne osvojene nagrade. Pevanje je dugo doživljavala kao svoju “drugu ljubav”, koja se odvijala u senci  flautističke karijere. Interesantno je da je već sa 15 godina pobedila na takmičenju “Talenti dolaze”, a u čuvenom “3K duru” pobeđivala je sve do Velikog finala. Na Beogradskom proleću 2000. godine bila je pobednik “Večeri mladih nada”, a na festivalu “Slavenski bazar” u Kijevu takođe odnosi pobedu. Učešće na Evrofestu u Makedoniji iste godine donelo joj je nagradu za interpretaciju.

Povezana vest:  Uranak za mlade na Srebrnom jezeru

Tokom ličnog i muzičkog sazrevanja, postepeno se pevanje nametnulo kao Irenin prvi izbor i najprirodniji put da se lično izrazi. Godinama je učestvovala u klupskom muzičkom životu Beograda nastupajući sa više bendova, a pevačko iskustvo sticala je i kao prateći vokal na koncertima mnogih domaćih izvođača.

Godine 2008. Irena Blagojević odlučuje da započne solo karijeru:  na albumu „Jutro bez ljubavi“ u izdanju Multimedia Records predstavlja se, pre svega, superiornom i zrelom interpretacijom, ali i kao jedan od autora tekstova, muzike i aranžmana. Profesionalno produciran, sa ambicioznim aranžmanskim rešenjima, ovaj album se ističe svojom sofisticiranošću u našoj skorijoj produkciji i predstavlja redak primer poštovanja jazz-pop tradicije, oplemenjene jednom novom zanimljivom pevačkom pojavom.

Povezana vest:  Niški sastavi u glavnom programu Nišvila

Sa Irenom Blagojević, koja će se na koncertu u Domu omladine Beograda predstaviti osim kao vokalni solista i kao flautistkinja, nastupaju: Ivan Aleksijević-klavir, Nebojša Zulfikarpašić-gitara, Ištvan Mađarić-bas, Petar Radmilović-bubnjevi, Max Kochetov-saksofon, Strahinja Banović-truba, Darko Jureša-perkusije, Aleksandra Bjelić Aleksijević-prateći vokal i Biljana Peković-prateći vokal.