AbroadExperiments

ABROAD EXPERIMENTS (ZG) & ELEVEN (ŠA) UŽIVO NA AKADEMIJI

Jedan od najoriginalnijih progressive rock sastava u regionu, zagrebački bend ABROAD EXPERIMENTS održaće zajednički koncert sa sve popularnijom šabačkom alternativnom grupom ELEVEN u četvrtak 21. aprila u Velikom klubu Akademije, dok će iste večeri u Malom klubu biti organizovana Roots Reggae žurka.

Abroad Experiments u Beograd dolazi u okviru svoje mini-turneje, sa kojom će posetiti i Vršac (22.04) i Šabac (23.04).

Bend je koncertno aktivan više od pola decenije, a uz brojne svirke po Hrvatskoj i nagrađivane nastupe na tamošnjim demo-festovima, svoju muziku predstavili su na velikom svetskom GBOB finalu u Engleskoj, kao i na festivalima Hodokvas i Quantanamera u Slovačkoj.

Povezana vest:  STING SA SINOM NA BINI KOMBANK ARENE 17. SEPTEMBRA

Iza sebe imaju jedan studijski album „Meadows of a grand design“, koji još uvek čeka potencijalnog izdavača.

Za momke iz šabačke grupe Eleven apsolutno se može reći da su pokorili prethodnu, 2010. godinu.

Pobednici su prošlogodišnjeg Vojvodina Open Festa i kokursa „Play at Exit 2010“, a spot za pesmu „Plovim sad“ sa njihovog debi albuma „A Moment Of Silence“ (2009) zauzeo je prvo mesto u muzičkoj emisiji  „Gruvanje“ Radio-televizije Vojvodine i 14. mesto na MTV Adria u izboru domaćih singlova za celu regiju.

Povezana vest:  Sergej Ćetković - 2 minuta, novi spot

Radio-televizija Vojvodine poziva grupu da snimi jednočasovni koncertni specijal emisije „Studio M –  najvažnija adresa“ i celu jednu emisiju  „Gruvanja“ posvećuje muzičkoj sceni Šapca.

Eleven beleži i veliki broj koncerata širom Srbije i regiona. Pored Exita 2010, nastupali su Beogradu, Zagrebu, Novom Sadu, Kragujevcu, Šapcu, Rijeci, Vršcu, Staroj Pazovi, Ljubljani, Tolminu…

Uz svetsku izvedbu energičnog i harizmatičnog progressive zvuka benda Abroad Experiments, na večerašnjem koncertu očekuje vas i live predpremijera novih pesama grupe Eleven, koje su planirane za njihov sledeći album.

Povezana vest:  Grejtful ded i Džon Mejer daju 10.000 karata za koncert u Njujorku

Početak je zakazan za 22h.